Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Jogismeret Alapítvány
2011.09.22. csütörtök
Jogismeret

Immáron tizenöt éve, 1998 óta kiemelkedően közhasznú szervezetként működik a Jogismeret Alapítvány. Három területen folytat jogi ismeretterjesztést: gyermeki jogok, közoktatási jog és nonprofit jog.

Sok éve szervezik a „Jogok az iskolában?!” című akkreditált pedagógus-továbbképzési programukat, amelynek keretén belül ’Agresszió az iskolában - és a jog’ című munkakonferenciákat tartanak rendszeresen, az ország számos pontján. Ezeknek a konferenciáknak a hozadékát, szakmai jogi anyagát és pedagógus módszertanát összegezik az Agresszió az iskolában - és a jog? című kötetben, amely sok pozitív visszajelzést eredményezett számos, a témában érintett területről.

Örömmel vállalnak jogászaik jogi ismeretterjesztő előadásokat, szívesen kialakítanak egyedi együttműködéseket közoktatási intézményekkel, folyamatosan létrehoznak és kiadnak saját jogi információs kiadványokat, különös tekintettel a saját fejlesztésű (és szellemi tulajdonú) JOGKERESŐ eszköz műfajára. Az ISKOLAJOGHÁZ jogi tanácsadói program segítségével, az egyszerű jogszabályi választól, a dokumentumok jogi véleményezésén át, a személyes jogi konzultációig igyekszenek a hozzájuk forduló közoktatási intézmények, pedagógusok, intézményvezetők és magánszemélyek rendelkezésére állni. Ezen kívül az ISKOLAJOGHÁZ oldalán működik a Pedagógusok Önkiszolgáló Jogkeresője is, amely egy jogászok által frissített szoftver szolgáltatás; segít eligazodni a hatályos jogszabályok között különböző keresési lehetőséggel, mutatókkal, mankókkal.

Kiadványukban, mely a „Jogi Segédlet Iskolai, Óvodai, Kollégiumi Belső Jogi Normákhoz” címmel jelent meg, az alapító okirat, pedagógiai (nevelési) program, helyi tanterv, munkaterv, tanév-nevelési év helyi rendje, SZMSZ, házirend és minőségirányítási program tárgyában találnak szabályozási vázlatokat, s az ezek kitöltési kereteit jelentő jogszabályi kivonatokat 2009. szeptember 1-ji hatályossággal!

Elérhetőségek: 1134 Budapest Pattantyús utca 11. 
                        Tel.: (1)787-4853 Fax: (1)367-1287 
                        E-mail: info@jogismeret.hu 
                        www.jogismeret.hu    www.joghaz.hu

Rendezvénynaptár
<2019. május>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu