Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Színházajánló pedagógusoknak
2012.03.12. hétfő
színházajánló

Rovatunkat azoknak a színházat szerető pedagógusoknak kínáljuk, akik elszántan küzdenek azért, hogy a diákokat minél több előadásra csábítsák el. Színházajánlónk azokra az előadásokra kívánja felhívni a figyelmet, amelyek az ifjúságot foglalkoztató izgalmas témákat vetik fel és kifejezetten a középiskolások számára ígérnek élménygazdag színházlátogatást.

Ugrai István, Nyulassy Attila és Zsedényi Balázs színházajánló portálján pedagógusoknak szóló előadáskínálat található. Rövid leírást olvashatnak a látogatók a budapesti előadások osztályfőnöki, illetve magyarórán feldolgozható témáiról. A portálon a számos kereső feltétel között válogatva kiválaszthatjuk, melyik színházba szeretnénk elmenni, tartozik-e az előadáshoz színház- vagy drámapedagógiai foglalkozás, illetve feldolgozó beszélgetés az alkotókkal.

Rovatindító ajánlatunkban a Merlin Színház előadását mutatjuk be.

       

A www.szinhazajanlo.hu portálján:

Kelly: After the End - Zsákutca
Merlin Színház, Budapest
Tematika: osztályfőnöki: emberi viszonyok, krízishelyzetek; fizika: fizikai események társadalmi vonatkozásai. Kapcsolódó drámafoglalkozás!

A kizárólagos egymásra utaltság egyébként sem a lehető létállapotok legjobbika, hát még akkor, ha mindez egy egyszemélyre optimalizált óvóhelyen történik, amiben történetesen ketten kénytelenek átvészelni egy atomrobbanás utáni időszakot. A helyzeten csak súlyosbít, hogy főhőseink kapcsolata legalábbis feszültnek mondható. Bár a kezdő jelenetek még nyugalmat sugároznak - akár még azt is hihetnénk, hogy civilizáltan átvészelik a krízist -, nem kell sokat várni, és beindul egy ideológiai tartalommal átszőtt, mélyen az emberi lélekből fakadó, színházi keretek között ritkán tapasztalható, vérbeli pszichothriller.
A teljes cikk >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu