Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Átalakult a köznevelés rendszere
2014.03.07. péntek
muvhaz

Az az átalakítás, amely az elmúlt években az oktatásban zajlott, alapjaiban változtatta meg a magyar köznevelés rendszerét - mondta az emberi erőforrások minisztere 2014. március 6-án Jánoshalmán. 

Balog Zoltán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) győri szervezete által rendezett országjáró kerekasztal-beszélgetés jánoshalmai rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az oktatás átalakításának az volt a jelszava: megőrizni azt, ami az országban pozitív örökség, ugyanakkor a jövőre fel kell készíteni a fiatalokat.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára arról szólt, hogy 2010-ben az Orbán-kormány befagyasztotta az energiaárakat, majd elindította a rezsicsökkentés folyamatát. Álláspontja szerint a rezsicsökkentés Brüsszelnek azért fáj, mert azok a vállalatok, amelyek 1994-ben és 1995-ben megvették a magyar energiaszolgáltatókat, azóta extraprofitot termeltek, és ezt most elveszítik.

Az államtitkár azt mondta: a kormány következetes törekvése, hogy a gazdaság alapvető működését biztosító cégek túlnyomórészt állami tulajdonba kerüljenek.

"Nem államosítunk, hanem a korábban olcsón eladott energiaszolgáltatókat most a piac szabályait betartva drágán visszavásároljuk" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a rezsiköltségek csökkentése fenntartható.

Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet munkatársa szerint a legutóbbi közvélemény-kutatásuk a baloldali szavazótábor elbizonytalanodását mutatja. Ennek egyik oka az lehet, hogy a Simon-ügyet még a baloldali szimpatizánsok nagyobb része is negatívan ítélte meg - tette hozzá. Álláspontja szerint a baloldal nem tudott megújulni, a társadalommal 2006-ban elveszített kapcsolatokat nem sikerült felújítania. Fodor Csaba hozzátette, a baloldali politikusok tisztában vannak azzal, hogy vélhetően nem kerülnek majd kormányra, ezért felelősségérzet nélkül fogalmazhatnak meg ígéreteket. Véleménye szerint ezzel az a célja a baloldalnak, hogy megpróbálja minimalizálni a választási vereséget.

Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, hogy 18 éve tartják a kerekasztal-beszélgetéseket, ez a 219. rendezvényük.

A KÉSZ Döntsünk a jövőnkről: Mégse engedj Uram félúton megállni! című rendezvényére megtelt a jánoshalmai művelődési központ színházterme.

 
Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu