Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Újabb 130 iskola csatlakozik a biztonságos böngészés programhoz
2009.02.12. csütörtök
BBP
Az európai Biztonságosabb Internet Napja (Safer Internet Day) megrendezése kapcsán a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet csatlakozik a Biztonságos Böngészés Programhoz.

Az Intézet szakemberei is részt vesznek Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiájának kidolgozásában, és a fővárosi oktatási intézmények számítógépeire is szűrőszoftvert telepítenek. A közös munka célja a gyermekek megvédése a káros és erőszakos internetes tartalmaktól.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet is együttműködik a Biztonságos Böngészés Programmal. Az együttműködés keretében a Programhoz csatlakoznak a Fővárosi Önkormányzat középfokú oktatási intézményei is, és ezekben az iskolákban február közepéig valamennyi számítógépen működni fog a Biztonságos Böngészés Program által támogatott szűrőszoftver. A fővárosi fenntartású intézményekkel együtt így már összesen 260 iskola, és több mint 13.000 munkaállomás tagja a Programnak.

A BBP ingyenesen biztosítja a szoftver mintaverzióját, így a Programhoz való csatlakozás az iskoláknak nem jár költséggel.

Az együttműködés további része, hogy az MFPI szakemberei is részt vesznek a Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiájának kidolgozásában. A Stratégia elkészítését az Országos Kriminológiai Intézet, a Symantec és a Biztonságos Böngészés Program, az ORFK és a BRFK bűnmegelőzési szakembereivel együtt végzik.

Az Európai Unió programjával összhangban működő Biztonságos Böngészés Program célja, hogy megóvja a gyermekeket az interneten fellelhető káros tartalmaktól és az onnan érkező támadásokkal szemben. A Program keretében - az ORFK és a BRFK bűnmegelőzési szakembereinek közreműködésével - ajánlás készült a gyermekeknek és a szülőknek a biztonságos internetezés szabályairól, és a Programban részt vevő iskolák már egy új, magyar fejlesztésű, speciális szűrőszoftvert használnak.

Az ajánlás bárki számára elérhető a www.biztonsagosbongeszes.org címen is, és ugyanott ingyenesen letölthető a Program által ajánlott szűrőszoftver tesztverziója is.

Az ajánlás és a szűrőszoftver abban segítenek, hogy gyermekink elkerüljék a világhálón rájuk leselkedő veszélyeket, hogy minél inkább védve legyenek a pedofil jellegű támadásokkal szemben, és hogy a lehető legmesszebb kerüljék el a fejlődésükre káros tartalmakat.

A Biztonságos Böngészés Program célja, hogy - az európai uniós forrásokat felhasználva - az ország minden közoktatási és közművelődési intézményének számítógépén ilyen szűrőszoftver biztosítsa a megfelelő védelmet.

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu