Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A délutáni iskolai foglalkozások tapasztalatai
2013.12.16. hétfő
sajtótájékoztató

Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tartott 2013. december 13-án a délutáni iskolai foglalkozások tapasztalatairól a budapesti Gádornyi Géza Általános Iskolában.

Az első három hónap tapasztalatairól Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár, Emődiné Csapó Barbara, a Magyar Szülői Közösségek Egyesületének elnöke és Homolay Károly, a Gádornyi Géza Általános Iskola igazgatója számolt be.

Sajtótájékoztató a délutáni iskolai foglalkozásokról 2013. december 13-án

Hoffmann Rózsa elmondta, hogy a tapasztalatok azt igazolják, az oktatásirányítás jól mérte fel a társadalmi igényeket, amikor megteremtette az általános iskolai délutáni foglalkozások feltételeit. Azok a családok, amelyekben mind a két szülő dolgozik, nehezen tudják megoldani gyermekeik délutáni felügyeletét, számukra nagy segítséget jelent, ha az iskola változatos szakköri foglalkozásokat és tanulási programokat biztosít a diákoknak.
A 2011-es köznevelési törvény az iskolák kötelező feladatává tette a délutáni programok megszervezését. iskola 16 óráig való nyitva tartásának feltételét az új köznevelési törvény teremtette meg, mely a szülők részéről az iskolák felé érkező igényre épített. Ezt Homolay Károly igazgató is megerősítette, hiszen náluk a törvény előtt is rendszeresen szerveztek délutáni programokat, szakköröket a gyerekeknek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ országos felmérésének adatai szerint a családok örömmel fogadták az intézkedést. A számok egyértelműen láttatják, hogy a diákok növekvő arányban vesznek részt a programokon. Az alsó tagozaton – az iskolaotthonos létszámon felül – a gyerekek 73 százaléka mindennap, további 10 százaléka pedig a hét egyes napjain veszi igénybe a délutáni foglalkozásokat. A helyi viszonyok és a szülők elvárásainak ismeretében sokféle, a tanulók képességeinek kibontakozását segítő, élményt nyújtó együttlétre nyílik lehetőség.

Rendezvénynaptár
<2020. március>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu