Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Országos diákíró verseny
2009.01.07. szerda
Íróakadémia logó

Országos diákíró versenyt hirdetett a Magyar Író Akadémia középiskolás diákok, egyetemisták és főiskolások, valamint pedagógusok számára; a pályaműveket március 15-ig várják a szervezők.

A versenyre olyan szépirodalmi alkotásokkal jelentkezhetnek a diákok és a tanárok - műfaji és tematikai kötöttség nélkül -, amelyek "az asztalfiókok mélyén rejtőznek, és még nem publikálták sehol".

A mű terjedelme próza és dráma esetén legfeljebb 15 ezer karakter lehet szóközökkel, de nagyobb terjedelmű műből vett részlettel is lehet pályázni. Líra esetén a pályamunka nem haladhatja meg a szóközökkel számított 6 ezer karaktert. Minden pályázó csak egy alkotással vehet részt a versenyben, tehát nem lehet verssel és prózával is jelentkezni egyszerre. Nevezési díj nincs. A zsűri tagjai - Kornis Mihály író, Kukorelly Endre költő, író, Márton László író és Tóth Krisztina költő, író - a középiskolás és az egyetemista kategóriában is három-három díjat ítélnek oda, míg a legjobb tanári alkotást egy különdíjjal jutalmazzák.

A kiírás szerint a Magyar Író Akadémia célja megtalálni azokat a fiatalokat, akik tehetségükkel kiemelkednek a többiek közül, s akik a szépíró mesterkurzusokat is indító intézmény segítségével tovább fejleszthetik tudásukat.

Az eredményhirdetést május 16-án tartják ünnepélyes keretek között, a díjátadón fiatal színművészek adják majd elő a nyertes műveket. A díjazott írásokat a Magyar Író Akadémia eljuttatja különböző irodalmi orgánumokhoz, az eredményekről széles körű sajtókampányban tájékoztatja a közvéleményt.

A díjak között a Magyar Író Akadémia szépírói mesterkurzusain való ingyenes részvétel, illetve az intézmény bármely mesterkurzusára beváltható ajándékkupon, wellness-hétvége, színházbérlet, könyvcsomag és fesztiválbérlet is szerepel.

A pályázat részleteiről az intézmény honlapján, a www.iroakademia.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

[Forrás: kultura.hu]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu