Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Magyar diákolimpikonokat köszöntöttek a Parlamentben
2009.02.04. szerda
Parlament

A nemzetközi diákolimpiákon részt vett magyar diákokat köszöntötte tegnap, február 3-án a Parlamentben Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak elismerést és miniszterelnöki ösztöndíjat tanúsító oklevelet adtak át.

Hiller István szerint nagyszerű, hogy a magyar diákok a nemzetközi diákolimpiákon 5 arany-, 13 ezüst-, és 6 bronzérmet szereztek. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar tehetségek nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A tárcavezető ezt a nemzetközi diákolimpiákon részt vett magyar diákok köszöntése alkalmából rendezett ünnepségen mondta a Parlamentben.
Hiller István hangsúlyozta: a tehetséggel jól élni lehetőség, nagyszerű öröm, ugyanakkor felelősség is. A diákolimpikonokhoz szólva felhívta a figyelmet arra, hogy a siker nemcsak saját, családjuk, iskolájuk dicsősége, hanem Magyarországé is. "Ami a középkorban a föld volt, ami a 19. században a gyárak ereje, az most, a 21. században az információ, a megszerzett tudás" - fogalmazott.
Ha a világ abba az irányba halad, hogy a megszerzett tudás válik fontossá, az Magyarországnak előnyt jelent. Hiszen hazánk nem egyszerűen egy tehetséges nemzet, hanem tudását úgy tudja használni, hogy az az ország előnyére válhat - mutatott rá a szakminiszter.
Hiller István köszönetet mondott a tehetségeket óvó, védő, ápoló szülőknek, az iskolai közösségeknek, a felkészítő csoportoknak és tanároknak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy a diákolimpikonok példát mutatnak, mi a minőség, mi az elvárás. Amit elértek, nem egyszerűen diákként, szülők okos gyermekeként, hanem magyarként érték el.
A miniszterelnök a diákolimpikonoknak azt kívánta, legalább annyira sikeresek legyenek az élet más területein is, mint a szakmájukban.
A magyar diákok a 2008-as nemzetközi diákolimpiákról 27 érmet és egyéb elismerést hoztak el. A Fizikai Diákolimpián 82 ország, a matematikain 97, a kémiain 66, az informatikai megmérettetésen 78 nemzet szállt ringbe.
1999 óta a mindenkori miniszterelnök és az oktatásért felelős miniszter decemberben vagy januárban a Parlamentben szervezett ünnepély keretében köszönti a diákolimpikonokat, a csapatok vezetőit és a diákok iskolai felkészítő tanárait.

 

[Forrás: OKM]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu