Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Szakmai egyeztetés az EMMI és a pedagógus szakszervezetek vezetői között
2014.03.05. szerda
EMMI épület

2014. március 4-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárság és a pedagógus szakszervezetek vezetői szakmai egyeztetést tartottak. A találkozóról összefoglalót jelentetett meg az államtitkárság.

A megbeszélésen mind az öt pedagógus szakszervezet (Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Pedagógus Ágazata) – köztük mindkét reprezentatív pedagógus szakszervezet – részt vett, amelyik aláírta a Kormánnyal a 2013. január 22-ei megállapodást. Az egyeztetésen a felek a pedagógus minősítési rendszer részletszabályairól tárgyaltak.  A szaktárca és az Oktatási Hivatal munkatársai mindkét témában részletes tájékoztatást adtak a szakszervezetek képviselőinek.

Az egyeztetésen Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és az Oktatási Hivatal szakemberei számos, a minősítési rendszer kidolgozása során figyelembe vett nemzetközi példáról, a rendszer megalkotásának folyamatáról, illetve az ezt létrehozó szakemberek köréről szolgáltattak részletes információkat a szakszervezetek vezetőinek.

A szaktárca kitért a portfólió feltöltéssel kapcsolatos tudnivalókra, a portfólió, mint értékelési eszköz nemzetközi és magyarországi megalapozottságára és a pedagógusok portfólió-feltöltéssel kapcsolatos teendőire. A speciális területen hivatásukat gyakorló pedagógusok – mint a művészeti iskolákban tanítók - portfólió feltöltéséhez a szaktárca további segédanyagokat ad közre március közepén.  2014 végéig több ezer próbaminősítést tart az Oktatási Hivatal, és ezek tapasztalatai, a résztvevők észrevételei és javaslatai alapján alakítják ki a szakértők a pedagógusminősítés végleges tartalmi elemeit, eszközeit és eljárásrendjét. A minősítési rendszer bevezetésénél az Emberi Erőforrások Minisztériuma elsődleges szempontként fogalmazta meg a fokozatosságot, ezáltal minden érintett szereplőnek elegendő időt biztosít a felkészülésre. 

(Köznevelésért Felelős Államtitkárság)
Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu