Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban
Forrás: EMMI/Köznevelésért Felelős Államtitkárság   Szerző: Végh Györgyi
2014.07.31. csütörtök
enaplo

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság közleményt jelentett meg, melyben megerősíti, hogy a 2014/2015. tanévben lehetővé teszi az intézmények számára, hogy a korábban már használt és megismert tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják. 

 

A közlemény:

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, az eljárás feltételeit teljesítő szoftverek listájából az intézmények - sikeres közbeszerzési eljárás esetén- 2014. augusztus közepétől értesülnek. Mivel az intézményhálózat különböző igényeket mutat az intézményi adminisztrációs rendszerek (IAR) irányába, amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézmények saját tapasztalatuk alapján dönthetnek.

Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio Nonprofit Kft. az adattartamot egységesíthető felülete, megteremti az összhangot a különböző tanügyigazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt, hogy akik még nem használják a rendszereket, egységesített excel táblákkal is az adatszolgáltatás központosításában részt vegyenek. A támogatás a tényleges, e-naplót használó intézmények felé irányul, ezért az állami finanszírozás feltétele, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja az Educatio Nonprofit Kft. felé.

(Köznevelésért Felelős Államtitkárság)

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu