Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Külön kell jelentkezni az érettségire
2009.01.27. kedd
Érettségire jelentkezés

A felvételi eljárástól függetlenül, külön, de ugyanúgy február 16-ig kell jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra, mint a felsőoktatási intézményekbe - erre hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

A május-júniusi érettségi vizsgaidőszakra a jelentkezés határideje 2009. február 15., de mivel ez munkaszüneti napra esik, a következő munkanapon, február 16-ig elfogadják a jelentkezéseket. Ez a dátum megegyezik a felsőoktatási felvételi jelentkezés határidejével, de fontos tudni, hogy a két jelentkezés nem "váltja ki" vagy "helyettesíti" egymást; mind az érettségire, mind a felsőoktatási intézményekbe külön jelentkezési lapot kell kitölteni.

Középszintű érettségi vizsgára - a tanulói jogviszony fennállása alatt - minden olyan középiskolában be lehet jelentkezni, ahol az adott tárgyból érettségi vizsgát szerveznek. A középiskola azonban nem köteles a külső - vagyis az adott intézményben tanulói jogviszonnyal nem rendelkező - jelentkezőket fogadni. Ebben az esetben az Oktatási Hivatal (OH) OKÉV regionális igazgatóságán is lehetőség van jelentkezni érettségi vizsgára.

Emelt szintű érettségi vizsgára csak az OH OKÉV regionális igazgatóságain lehet jelentkezni.

A nappali munkarend szerinti középiskolai tanulói jogviszony fennállása alatt vizsgatárgyanként az érettségi összes fajtája első alkalommal ingyenes, középszinten és emelt szinten egyaránt.

A tanulói jogviszony megszűnése utáni érettségi vizsga a több vizsgarészből álló tárgyaknál - az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek kivételével - vizsgánként 12 ezer forintba kerül. Az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 20 ezer forintot kell fizetni, az egy vizsgarészből álló vizsgákra pedig 8 ezer forintot.

 

[Forrás: MTI]

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu