Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Pozitív az erkölcstan fogadtatása
Forrás: MTI/EMMI  
2013.11.15. péntek
erkolcstan tapasztalatok

A pedagógusok pozitív tapasztalatairól számolt be Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár 2013. november 14-én az új tantárgy, az erkölcstan oktatásával kapcsolatban, a pedagógusokkal folytatott zártkörű megbeszélést követően.

Hoffmann Rózsa a pedagógusok pozitív tapasztalatiról számolt be a sajtó képviselőinek 2013. november 14-énHoffmann Rózsa a találkozó után újságírók előtt kiemelte: a csütörtöki megbeszélés egy sorozat második állomása, amellyel az a szándékuk, hogy a pedagógusok számoljanak be, milyen tapasztalatokat szereztek egyik-másik területen.

A mostani találkozón az ország különböző részeiből mintegy 25 erkölcstant tanító pedagógus vett részt, akik pozitív tapasztalatokról számoltak be. A felmerült negatívumok elenyészőek voltak, és azokat korábbról már ismerték - jegyezte meg.

A gyerekek "imádják" az erkölcstanórákat, és óriási igényük van, hogy beszéltessék őket – fogalmazott az államtitkár. Kiemelte, hogy az órák kötetlensége a tanároknak is lehetőséget ad változatos módszerek kipróbálására. A visszajelzések a szülők részéről is pozitívak. A társadalomnak az a része, amelyik kétkedéssel, gyanakvással fogad egy-egy újítást, tévúton jár – tette hozzá. 

Makovecz Éva, a II. kerületi Csík Ferenc általános iskola igazgatója arról beszélt: nagy érdeklődéssel várták, hogyan tudják megszervezni az erkölcstan oktatását. Etikát korábban már tanítottak 5. és 11. évfolyamon, és arról nagyon jó tapasztalataik voltak.
Az erkölcs- és hittan megszervezése okozott nehézséget, de sikerült összehangolni az órarendet. Nagy szeretettel fogadják a gyerekek az erkölcstanórákat, és a tanárok is nagy lelkesedéssel tartják ezeket – mutatott rá. Hisz abban, hogy a gyerekek által még a kételkedő szülőket is tudják nevelni – fogalmazott, és cáfolta, hogy az egyházak rátelepednének az iskolára. 

Lajos Judit, a II. kerületi Pitypang utcai iskola igazgatóhelyettese azt mondta: ő első osztályosoknak tanítja ezt a tárgyat, és mindig a hét fénypontja, diákjai "szívecske órának nevezték el". A szülők részéről náluk is nagyon pozitív a visszajelzés az erkölcstanóráról – tette hozzá.

Hoffmann Rózsa pedagógusokkal folytatott zártkörű megbeszélést az erkölcstan oktatásáról a fővárosi II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban(Forrás: EMMI/Árvai Károly)

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu