Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Újra elérhető az európai digitális könyvtár
Europeana
2008.12.29. hétfő
Europeana

Megerősítették az Europeana nevű internetes könyvtár szerverkapacitását, amely a nagy érdeklődés miatt összeomlott a november 20-i premier után. A kétmillió tételt tartalmazó szolgáltatás ismét elérhető.

Újra elérhetővé vált az Europeana, az európai digitális multimédia-könyvtár, miután a november 20-i megnyitás utáni órákban a szerverek nem bírták az érdeklődők hatalmas rohamát, és a számítógépes rendszer összeomlott. A keddi brüsszeli bejelentés szerint az elmúlt hetekben megnégyszerezték a szerverkapacitást.

Az informatikai hátteret a Koninklijke Bibliotheek, a holland nemzeti könyvtár hivatott biztosítani, ám percekkel az indítás után kiderült, hogy alaposan elszámították magukat. Óránként ötmillió látogatót még képesek lettek volna kiszolgálni, de miután óránként 10-20 millióan próbáltak kattintani az Europeana internetes címére, világossá vált, hogy a számítógépes kapacitást nagyságrendekkel kell bővíteni.

Ez hetekig, akár december közepéig is eltarthat - közölték másnap. Később arról adtak tájékoztatást, hogy csak valamikor januárban lesz elérhető az Europeana. Most azonban közölték, hogy immár ismét hozzá lehet férni a tartalomhoz. A www.europeana.eu címen elérhető portál egyelőre kétmillió "tételt" - könyveket, térképeket, hangfelvételeket, fényképeket, levéltári anyagokat, festményeket, filmeket - tesz hozzáférhetővé az Európai Unió országainak nemzeti könyvtáraiból, illetve egyéb kulturális intézményeiből.

 

[Forrás: origo.hu]

 

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu