Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Mit jelent európai polgárnak lenni?
Képregényverseny
2009.01.09. péntek
képregény

Képregényverseny indult Európai Unió és európai polgárság címmel; a szervezők az európai állampolgárság témáját megjelenítő munkákat várnak az EU-ban élő, 16. életévüket betöltött, grafikát tanuló, rajzolni szerető fiataloktól 2009. február 27-ig.

A www.eurocartoon.eu honlapról letöltött jelentkezési lap kitöltését követően 2009. február 27-ig kell eljuttatni a képregényt a dátummal és aláírással ellátott nevezési lappal együtt a honlapon olvasható címre. A kiírás szerint több képregénnyel is lehet pályázni.

Az Európai Bizottság igazságügyek, szabadság és biztonság főigazgatósága által indított uniós képregényversenyre egyoldalas, szöveg nélküli képregényekkel, egészlapos képekkel, illusztrációkkal lehet nevezni; az alkotásnak azt kell bemutatnia, hogy mit jelent az Európai Unióban polgárnak lenni, nemcsak az EU-polgárokra, de más országok EU-ban lakó állampolgáraira vonatkozóan is. A nem számítógéppel alkotott képregényt, képet A4-es méretű lapon kell elkészíteni, a számítógéppel készített képregény, kép esetén az előírt formátum a PostScript.

A munkákat minden országban több személyből álló zsűri bírálja el; a képregények egy formai szelekció után eljutnak a bíráló bizottság elé, a zsűri döntése után az első három helyezett részt vehet az április 3-i hazai díjkiosztó ceremónián, és a média nyilvánossága előtt hivatalosan is fény derül a helyezésekre. Az országos nyertesek alkotásai megjelennek az Európai Bizottsági adott tagállamban működtetett weblapján, valamint az igazságügyek, szabadság és biztonság főigazgatóság weboldalán.

Minden tagállam első helyezettjének munkáját tovább küldik Brüsszelbe az európai fordulóra; amennyiben bekerül az ottani döntőbe, úgy meghívást kap a 2009. május 9. (Európa-nap) és május 11. közötti brüsszeli díjátadó ünnepségre, ahol az első helyezett 6000, a második 4000, a harmadik helyezett 2000 eurót kap.

A pályázati felhívást Jacques Barrot, az Európai Bizottság jogérvényesülésért, szabadságért és biztonságért felelős alelnöke hirdette meg idén először, és az EuroJeunes és ProPager-Ascii francia-lengyel szervezet irányításával valósul meg.

[Forrás: MTI]

Rendezvénynaptár
<2020. március>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu