Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A keresztféléves képzésre jelentkezés hiányai
- ma még pótolhatók
2009.01.05. hétfő
Korrekció

2009. január 5-éig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik a februárban induló képzésekre az úgynevezett keresztféléves felvételi eljárásban jelentkeztek a felsőoktatásba - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

A jelentkezőknek ugyancsak január 5-éig van lehetőségük adataikat megváltoztatni, korrigálni és - egy alkalommal - a jelentkezési sorrendjükön módosítani. A jelentkező módosíthatja a személyes adatait, ha azok helytelenül szerepelnek, vagy időközben megváltoztak, de változtathat a szakok sorrendjén is.
A felvételi szabályok értelmében a sorrendmódosításra csak egyszer van lehetőség. Ilyenkor csak a korábban megjelölt szakok sorrendjét lehet variálni, újat megjelölni nem lehet. A módosítási kérelmek benyújthatók a jelentkező által aláírt kérelemben postai úton, személyesen az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán, illetve elektronikusan az e-felvételi keretében. Az ügyintézéshez segítséget nyújtanak a www.felvi.hu Kérvénytárában található kérelemminták is.
2008. december közepétől a jelentkezők a www.felvi.hu honlapon - előzetes regisztrációt követően - az e-felvételiben már ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban szereplő adataikat, a benyújtott dokumentumaik feldolgozottságát, használhatják az ügyintézési funkciókat. A regisztrációs levelek - amit minden felvételiző megkap függetlenül attól, hogy elektronikus úton vagy papíron adta be a jelentkezését - ugyancsak december közepén kerültek postázásra.
A ponthatárok megállapítása és az eredmények kihirdetése január 15-én történik. A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket.
A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a pályázó, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimumban meghatározott pontszámot, ami alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 160 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont.
A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.

 


[Forrás: www.edupress.hu]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu