Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Fővárosi Pedagógiai Napok 2013
101 éves az „FPI”
2013.11.15. péntek
FPN 2013 logó

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ez évben 2013. november 26-28. között rendezi meg a Fővárosi Pedagógiai Napok több évtizedes múltú programsorozatát.

Az érdeklődők olyan programkínálatból válogathatnak, amely a nevelés-oktatás aktuális eredményeinek bemutatásán túl helyt ad a jövőbe mutató elképzeléseknek, érinti a nevelés-oktatás területén várható, az egész társadalom életét befolyásoló törvényi változásokat.

A háromnapos rendezvénysorozat első napjának délutánján (november 26-án) plenáris ülés keretében Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma) tart előadást „A megújuló köznevelési rendszer” jellemzői címmel, Pusztai Katalin, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának szakmai szakértője pedig „Az e-portfólióról” ad tájékoztatást.

A második napon (november 27-én) és a hét többi napján, a délelőtti órákban szakmai nap keretében módszertani bemutatók, óralátogatások, előadások, kiállítások szerepelnek a programban, melyeknek a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a fővárosi sajátos nevelési igényű tanulók iskolái adnak otthont. Ezeken a szakmai összejöveteleken korunk legégetőbb nevelési-oktatási problémái fogalmazódnak meg, és workshopok, kerekasztal-beszélgetések keretében mód nyílik azok megvitatására, valamint a megoldásukat segítő jó gyakorlatok elsajátítására.

Szintén november 27-én a Főpolgármesteri Hivatalban „Metszéspontok” címmel nyílik meg a művésztanárok kiállítása, melyet Feledy Balázs művészeti író nyit meg; köszöntőt mond Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Magyar Zita osztályvezető.

A harmadik nap (november 28-án) délutánján szintén két plenáris előadás lesz, Székely Levente kutatási igazgató (Kutatópont Kft.) „A Magyar Ifjúság 2012” kutatás eredményeiről ad áttekintést, Hámori Veronika, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója pedig "Hogy csináljam, hogy jól csináljam?" címmel gyakorlati tanácsokat ad a pedagógusoknak a minősítő eljárására való felkészüléshez.

A Fővárosi Pedagógiai Napok 2013. évi eseménysorozata művészeti gálaelőadással zárul, melyen Kucsák László országgyűlési képviselő, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának alelnöke köszönti a megjelenteket.

 

A Fővárosi Pedagógiai Napok 2013 részletes programját tartalmazó teljes programfüzet letölthető intézet portáljáról. >>

 

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu