Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A rászoruló gyerekek ingyen kapják a tankönyveket
2013.08.01. csütörtök
szakkonyv

Szeptember elsejétől felmenő rendszerben az általános iskolában elsőtől a nyolcadik évfolyamig, továbbá a nemzetiségi nevelés-oktatásban és a gyógypedagógiai nevelés-oktatásban az állam térítésmentesen biztosítja a tanulók számára a tankönyveket.

A felmenő rendszer azt jelenti, hogy a 2013/2014. tanévben minden első osztályos diák ingyen kapja meg a tankönyveket, s ez a kör évről-évre újabb évfolyammal bővül. Az állam továbbra is fenntartja a rászorultsági alapú tankönyvtámogatást azokon az évfolyamokon, amelyekre az ingyenes ellátás még nem terjed ki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárságához több jelzés érkezett, hogy a térítésmentes tankönyvellátásra jogosult gyerekek szülei befizetési csekket kaptak a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-től. A KELLO tájékoztatása szerint csak azoknak a diákoknak, illetve gondviselőknek küldtek ki díjbekérőt, akiknél a tankönyvfelelős a „szülő fizet” beállítást választotta. Az ingyenes tankönyvre jogosultak esetében ez csak úgy fordulhatott elő, hogy az iskola pontatlanul rögzítette a fizetési módot, vagy a szülő elmulasztotta igényét hitelt érdemlően jelezni.

Mivel kizárólag az iskola tudja a támogatásra való jogosultságot elbírálni, ezért azokat a szülőket, akiknek gyermekei ingyenes tankönyvellátásra jogosultak, de díjbekérőt kaptak, a KELLO arra kéri, keressék fel az iskolát, mutassák be a szükséges igazolásokat – a családi pótlék folyósításáról szóló igazolás, szakorvosi igazolás, önkormányzati határozat stb. –, hogy az iskola módosíthassa a hibás megrendelést.

Forrás: EMMI, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu