Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Nem férnek bele a rettenetes gyerek képbe
2009.01.19. hétfő
osztály

Két hét különbséggel két egymásnak ellentmondó bírósági döntés született a Legfelsőbb Bíróságon, egyik szerint törvényellenes az oktatási intézményekben elkülöníteni a roma gyerekeket, ezért fel kell számolni a törvénysértő állapotot, a másik esetben a bíró úgy ítélt, nem vonható felelősségre az iskolaigazgató, aki "tévedésből" sérti meg a közoktatási törvényt a diszkriminációval.

A NépszabadságOnline ma megjelent cikke részletesen foglalkozik azzal a döntéssel, amely a kerepesi iskola ügyében született.
Az iskola ellen az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány panaszai és a Népszabadság egy évvel ezelőtti cikke nyomán az Oktatási Hivatal vizsgálatot indított, majd egymillió forintra büntette, mert az megsértette az egyenlő bánásmód elvét és a közoktatási törvényt. Ekkora bírságot oktatási intézményre még nem szabtak ki.  A határozat ellen az iskola fellebbezést nyújtott be, amit azt az oktatási miniszter elutasított. Az intézmény a miniszter határozatát bíróságnál kérte felülvizsgálni, ennek tárgyalása februárban lesz. Az OH bírsággal sújtotta az iskola igazgatónőjét is, tíz gyerek ellen elkövetett szándékos szabálysértés miatt. Az igazgatónő fellebbezésére a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eljárást megszüntette. Ezt a végzést az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány és az Oktatási Hivatal sem érti.

 

[Forrás és a teljes cikk: NOL]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu