Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A KLIK átvilágításáról
Forrás: Index, EMMI  
2014.01.28. kedd
ff címer

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság közleményben reagált az Index 2014. január 27-én publikált cikkére, mely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) átvilágításáról, a korábbi miniszteri biztos, Szabó Balázs jelentéséről számol be.

 

A közlemény:

A KLIK hatékony működését segíti a minisztériumi átvilágítás

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyéves tevékenységét a minisztérium több szempontrendszert figyelembe véve vizsgálta és értékelte. Az elkészült munkaanyagok, így az emberi erőforrások minisztere által megbízott miniszteri biztos részjelentései alapján meghozott intézkedések beépültek és beépülnek a központ  mindennapi működésébe és a szervezeti és működési szabályzatába. Ide sorolható, hogy az elmúlt félévben jelentős mértékben nőtt  a tankerületek rendszeres tájékoztatása és a tankerületi igazgatók továbbképzése,  valamint az a decentralizációs lépés is, amely szerint a jövőben a megyeközponti tankerületek lényegesen nagyobb szerepet kapnak.

A KLIK a kormány oktatáspolitikai célkitűzéseit maradéktalanul teljesítette. Létrejött az egységes tanügyi irányítás, jelentősen javult az iskolák szaktanári ellátottsága, eszközellátottsága, a kistelepüléseken dolgozó pedagógusok is hozzájutnak a munkájukat segítő szakmai támogatásokhoz. Az intézmények fenntartása és működtetése kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált. Minden, az iskolák zavartalan működését veszélyeztető esetben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyorsan és eredményesen avatkozott be.

A korábbi átláthatatlan és igazságtalan viszonyokat jó jelzi, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt előzetesen felmérni, hogy az önkormányzatok különböző címeken mennyit fordítottak a köznevelési intézmények fenntartására, működtetésére. A KLIK ebből adódó hiányait a költségvetés folyamatosan korrigálta és pótolta.

A KLIK elnöke változatlanul élvezi az emberi erőforrások miniszterének bizalmát.

Budapest, 2014. január 27.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Köznevelésért Felelős Államtitkárság


Rendezvénynaptár
<2019. augusztus>
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu