Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Köszöntő
2008.09.25. csütörtök
Horváth Csaba

 

 

Tisztelt Szülők és Pedagógusok!
Kedves budapesti Diákok!

 

Magyarország legnagyobb oktatási intézményrendszerét a főváros üzemelteti. Ebben a hatalmas szolgáltatórendszerben naponta annyi információ és ismeretanyag keletkezik, amelyet lehetetlen közkinccsé tenni az internet és a modern telekommunikáció igénybevétele nélkül.

A Fővárosnak, mint szolgáltatónak, nem csupán az a feladata, hogy működtesse a középfokú és szakoktatási rendszert, hanem az is, hogy egységes informatikai hátteret biztosítson hozzá.  Ma már elengedhetetlen, hogy az iskoláinkban dolgozó pedagógusoknak módszertani segítséget nyújtsunk, a tájékozódni kívánó szülőknek és diákoknak információval szolgáljunk.

Egy szolgáltató önkormányzattól elvárható, hogy nevelési kérdésekben támogassa a szülőket, továbbá elérhetővé tegyen minden olyan információt és szolgáltatást, amely segítséget nyújt ahhoz, hogy gyermekük jövőjéről, leendő szakmájáról jól döntsenek.

A most induló fővárosi oktatást és pályaválasztást támogató portállal azonban sokkal többet szeretnénk elérni.

A Főváros célja, hogy először az országban létrehozzon egy olyan virtuális „talál-kozóhelyet", ahol a szülők, diákok, pedagógusok, leendő munkáltatók és oktatási szakemberek megismerhetik egymás  igényeit, áttekinthetik  a budapesti oktatási rendszert, ismereteikkel, javaslataikkal  alakíthatják, jobbá tehetik azt.

Ez a portál a budapestieké, minden fővárosi oktatási intézményé, ezért függetlenül attól, hogy fővárosi, kerületi, egyházi, alapítványi intézményről van-e szó, mindenkinek megjelenési lehetőséget biztosítunk.

Elképzelésünk szerint a Fővárosi Oktatási Portál a megújuló és állandóan fejlődő budapesti oktatási rendszerrel együtt fog változni, egyre több szolgáltatást nyújtva.

A nem túl távoli jövőben pedig már otthonról is belenézhetünk gyermekünk osztá-lyának elektronikus naplójába, láthatjuk számítógépünkről megszerzett jegyeit, beszélhetünk tanáraival és szülőtársainkkal.

Horváth Csaba      
főpolgármester-helyettes

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu