Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Elismerő okleveleket adott át Hoffmann Rózsa
Legjobbak a jók között
2013.12.06. péntek
kozszol-dijatado

Minden évben december 5-én ünneplik az önkéntesség világnapját, idén ez alkalommal Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár elismerő oklevelet adott át azoknak az iskoláknak, melyek élen jártak a közösségi szolgálat bevezetésében.

A kormány a társadalmi felelősségvállalás szemléletét kívánja a erősíteni az iskolai kötelező közösségi szolgálat bevezetésével. Cél, hogy az önkéntességet a gyakorlatban is kipróbáló diákok tudatos, felelősségteljes, aktív állampolgárrá váljanak.

Az a 11 középiskola részesült elismerésben, amelyben valamennyi diák megkezdte a 2016-tól az érettségi előfeltételévé tett 50 órás közösségi munka telesítését.

A köznevelési törvényben rögzített intézkedés elsősorban azt szolgálja, hogy a szemléletváltás következzen be a fiatalok szűkebb és tágabb környezetéhez, a rászorulókhoz és a közjóhoz fűződő viszonyában. Nem titkolt célja, hogy a felnövekvő nemzedékben erősítse a szolidaritás és tolerancia érzését, valamint fejlessze az együttműködő és a problémamegoldó képességet

A tanulók érdeklődésüknek megfelelő tevékenységek közül választhatnak: egészségügyi, szociális, jótékonysági, oktatási, kulturális, közösségi, környezet- és természetvédelemi, katasztrófavédelmi területen vállalhatnak segítő munkát.

A tapasztalatok egyértelműen igazolják, hogy a szolgálat teljesítésével a fiatalok a környezetükben élő, segítségre szoruló emberek problémái iránt nyitottabbá válnak. Az együttérzés, a másokra odafigyelés nem csak gazdagabbá teszi a felnövekvő nemzedék személyiségét, de egyúttal jobb és élhetőbb világot teremt.

Elismerésben a következő iskolák részesültek: Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola (Mosonmagyaróvár); Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Sopron); Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola (Budapest); ADDETUR Baptista Gimnázium és Szakközépiskola (Budapest); Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola (Tiszafüred); Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium (Szombathely); Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Ajka); Páterdombi Szakképző Iskola (Zalaegerszeg); Budapest XIV. Kerületi Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola; Illéssy Sándor Baptista Szakközép- és Szakiskola (Kisújszállás).

Oklevelet kaptak a kiemelkedően teljesítő intézmények: Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, (Martfű); Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium, (Karcag); Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Középiskola, Szakiskola, (Győr); Mikszáth Kálmán Középiskola Rétsági Tagintézménye, (Rétság); Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium; Kölcsey Ferenc Gimnázium Dombrádi Tagintézmény; Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola, (Budapest); Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola, (Győr); BZSH Scheiber Sándor Gimnázium,  Szakközépiskola és Általános Iskola, (Budapest); Kelta Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola, (Budapest); Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola; Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, (Dombóvár); Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, (Balatonfűzfő); Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola, (Szeged).

 

Forrás: EMMI, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu