Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Új adminisztrációs rendszer a köznevelési intézményekben
Magiszter.NET ISKOLAadminisztráció
2014.01.08. szerda
magiszter-net

2013/2014-es tanévtől megváltozott az iskolai adminisztrációs rendszerek beszerzése és működtetése. Az Educatio Nonprofit Kft. térítésmentesen biztosítja az arra jogosult hazai köznevelési intézményeknek a Magiszter Iskolaadminisztrációs Rendszer felhasználói jogait.

Az intézmények így az egyik legmodernebb szoftver technológiákra épülő, internetalapú rendszerben láthatják el a tanügy-igazgatási feladataikat. A rendszer szerves részét képező e-napló segítségével könnyen és gyorsan regisztrálhatják a tanórákat, illetve rögzíthetik a tanulók érdemjegyeit, hiányzásait, késéseit. Az új rendszer bevezetésének célja az egységesség megteremtése, a tanárok és diákok dolgának megkönnyítése.

A Magiszter Iskolaadminisztrációs Rendszer képes kezelni a többcélú, összetett (iskola, kollégium), valamint a több tagintézményt is működtető intézménytípusokat. Az intézmények számára egyszerűsödik a tanulók átlépése, új tanuló felvételekor pedig átemelhetők az előző iskolában tárolt adatok.

Az alkalmazás tartalmaz egy elektronikus naplót is, amely a papír alapú nyomtatványokkal (haladási napló, értékelő napló, félévi értesítő stb.) teljes mértékben megegyező elektronikus dokumentumokat állít elő. Lehetőség van ezen dokumentumok digitális aláírására, a későbbi központi dokumentumtárban történő archiválására is. Az elektronikus napló egyedileg paraméterezhető, azaz minden intézmény saját igénye szerint testre szabhatja. Az osztályfőnökök és az igazgató számára pedig elérhető számos olyan ellenőrző funkció is, amelyek segítik a tanulói mulasztások, pedagógus haladási naplók teljességének ellenőrzését.

Az új rendszerre való átállást szakmailag az Educatio Nkft. segíti. Az intézmények a 2013/2014-es tanévben továbbra sem kötelező jelleggel, ugyanakkor térítésmentesen használhatják a Magiszter rendszert. Az átállásról a köznevelési intézmények, valamint a tankerületek saját hatáskörükben döntöttek.

Forrás: EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Kapcsolódó anyagok
Rendezvénynaptár
<2019. július>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu