Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Tájékoztató a meghosszabbított minősítő eljárásra jelentkezésről
2014.03.31. hétfő
oktatas.hu
A 99/2014. (III.25.) Korm. rendelet megjelenését követően meghosszabbodott  a 2015. évi minősítési eljárásra a jelentkezés határideje, így 2014. március 31-e helyett április 30-ig jelentkezhetnek az érintett pedagógusok.

A 2013. szeptember 1-je és 2014. január 1-je között jogviszonyt létesített, jelenleg Gyakornok besorolású pedagógusoknak* kötelezően jelentkezniük kell a 2015. évi eljárásra, mivel a gyakornoki idő lejártának hónapjában minősítő vizsgán kell részt venniük.

Az eljárás keretében lefolytatott minősítő vizsgán „megfelelt" minősítést szerző gyakornokokat 2016. január 1-jétől Pedagógus I. fokozatba sorolják be.

Az eljárásba a jelentkezés különös feltételeiről kiadott közlemény alapján azok a jelenleg Pedagógus I. besorolású pedagógusok is jelentkezhetnek, akik

  • pedagógus-szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal

vagy

  • legalább 30 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Az eljárás keretében lefolytatott minősítési eljárásban „megfelelt" minősítést szerző pedagógusokat 2016. január 1-jétől Pedagógus II. fokozatba sorolják be.

A jelentkezés határideje: 2014. április 30.

A különös feltételeknek legkésőbb a jelentkezés időpontjában (2014. április 30.) kell megfelelni. A minősítő vizsgák, illetve a minősítési eljárások egyik fontos részét képező portfóliót azonban a Korm. rendelet módosítása értelmében nem a jelentkezési határidőig kell elkészíteni, hanem arra - miután a pedagógus bekerült a 2015. évi eljárás minősítési tervébe – várhatóan 2014. november 30-áig lesz lehetőség.

A pedagógus kollégák az eljárásra azon intézmény vezetőjénél kezdeményezhetik jelentkezésüket, amellyel foglalkoztatási jogviszonyban állnak. (Egyszerre csak 1 intézményben lehet leadni a jelentkezést abban az esetben is, ha a pedagógus több intézménnyel áll jogviszonyban.)

Az Oktatási Hivatal 2014. március közepén valamennyi köznevelési intézménynek elküldte azt a jelentkezési lap nyomtatványt, amelyen a pedagógusok le tudják adni jelentkezésüket. (A lap a köznevelés információs rendszerének (KIR) személyi nyilvántartásában is elérhető lesz.) A jelentkezési lapot aláírva 2014. április 30-áig kell benyújtani az intézményvezetőnek, aki a jelentkezési lapon aláírásával igazolja, hogy a pedagógus az eljárásba bejelentkezett, s a jelentkezési lapból 1 példányt a pedagógusnak visszaad.

A jelentkezési lapok alapján az intézményvezető a KIR személyi nyilvántartásában rögzíti a jelentkezéseket, megjelölve, hogy Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatot kíván elérni a jelentkező. A jelentkezéseket az intézményvezető a KIR-ben 2014. május 10-éig véglegesíti. (A KIR személyi nyilvántartásában a jelentkezések adminisztrálására szolgáló felület megnyitásáról a későbbiekben az Oktatási Hivatal valamennyi köznevelési intézményt tájékoztatni fogja.)

A jelentkezések véglegesítése után az Oktatási Hivatal a KIR személyi nyilvántartásban rögzített adatokat ellenőrzi. A Korm. rendelet várható módosítása alapján az oktatásért felelős miniszter 2014. június 20-áig dönt a következő évben minősítő vizsgán, minősítési eljárásban részt vevő pedagógusok köréről. (A 2015. évi minősítési tervbe történő felvétel szempontjából figyelmen kívül kell hagyni azt, aki a Korm. rendelet 36. § (3) alapján 2015. január 1-jével Pedagógus II. fokozatba kerül.)

A miniszter - az Oktatási Hivatal útján - a pedagógus kollégákat és a munkáltatókat a döntés meghozatalát követően, legkésőbb 2014. június 30-áig értesíti.* A pedagógusok előmeneteli rendszere a köznevelési intézményben pedagógus-munkakörben, pedagógiai előadó, vagy pedagógiai szakértő munkakörben, közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban foglalkoztatottakra, illetve a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozik.

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu