Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Honfoglalás - avatóünnepség a Modell Divatiskolában
2009.04.08. szerda
Modell Divatiskola - Honfoglalás

A Fővárosi Önkormányzat 440 millió forintos beruházással felújított Vág utcai épületében, modern körülmények között kezdte meg a munkát a Modell TISZK. Honfoglalás címmel divatbemutatóval egybekötött intézménymustrát tartottak tegnap.

A szakképző központ tanárait és diákjait Horváth Csaba főpolgármester-helyettes köszöntötte, aki szerint a korszerű feltételek között, divatos szakmákat tanuló diákok sikeres karrier előtt állnak.

Az 1952-ben alapított intézmény 1995-ben vette fel a Modell Divatiskola nevet. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a 2008/2009-es tanévtől Térségi Integrált Szakképző Központként működik a XIII. kerületi Vág utcában. A Vág utcai épület felújításával, és a négy éve ugyancsak fővárosi beruházásban épült Szabolcs utcai tanműhellyel együtt a munkaerőpiac divatszakmák iránti igényeinek leginkább megfelelő képzési bázis feltételei teremtődtek meg. A női-férfi szabókat, nőiruha-készítőket, bőrdíszműves, ruházati kereskedő, ruha-, bőr- és  textilipari technikusokat, textilrajzoló és modelltervező, divat- és stílustervező, díszlet- és jelmeztervező asszisztenseket, szabászokat, kalap- és sapkakészítőket, szövőket, bőrtárgy-, lakástextil-, fehérnemű-készítőket és textiltermék-összeállítókat képző intézményben a tervezés és gyakorlati kivitelezés mellett a szakmához nélkülözhetetlen egyéb ismereteket is oktatnak. Így például a színpadi és kereskedelmi bemutatók rendezését, divatfotó-készítést, marketinget és művészettörténetet is. Az igényes szakmai képzésre utalt a saját tervezésű és kivitelezésű ruhák tegnapi színvonalas bemutatója, ahol a ruhákat felvonultató modellek is természetesen maguk, a diákok voltak. A mai kor viseletei mellett bemutatták a régi korok divatját is.

„Nem gondoltuk gazdasági világválság lesz, de most érzékeljük csak igazán, milyen jó, hogy az elmúlt években sikerült elindítanunk egy folyamatot, amelynek eredményeként 2010-ig 9 milliárd forintot fordítunk a korszerű szakképzés, biztos pályakezdés szellemében a fővárosi szakképzési rendszer korszerűsítésére. Így most, kis szerencsével ugyan, de elmondhatjuk, hogy a fővárosi válságkezelés egyik útja: 9 milliárdos befektetés az oktatásba. …A divatszakma alapja az innováció, a kreativitás, az új ötletek gyakorlati megvalósítása. Az ide járó diákokban megvan az újító, alkotó képesség. Az itt tanító pedagógusok pedig tudják, hogyan lehet az ötleteket és az álmokat megvalósítani. Budapest, mint világváros, a divat városa. Ahol az ízlés, a szépérzék naponta számtalan formában nyilvánul meg. Például a divatiskolások eredeti ötletei és keze munkája nyomán. Az itt végzett fiatalok biztosan sikeresek lesznek a divatszakmában” – mondta Horváth Csaba, oktatásügyért felelős főpolgármester-helyettes.

 

Rendezvénynaptár
<2019. augusztus>
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu