Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Módosulnak a pedagógus-továbbképzésekre vonatkozó előírások
2013.09.23. hétfő
Sipos Imre video
Az új szabályozás szerint a kötelező hétévenkénti pedagógus-továbbképzés nyelvvizsga bizonyítvánnyal is teljesíthetővé válik, és fontos változás, hogy a jövőben elfogadják a nevelőtestületi együttműködésben megvalósuló - tanulói eredményességben mérhető komplex fejlődési - projektekben, valamint a kultúráért felelős miniszter által akkreditált továbbképzés elvégzését igazoló okiratot is.

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló rendeletmódosítás egyszerűsíti a képzési programok akkreditációs folyamatában a bírálati szempontokat.

Egyértelműen kijelöli a továbbképzési irányokat, növeli a továbbképzési programok átláthatóságát és országos szinten biztosítja tervezhetőségét, rögzíti, hogy továbbképzési alapítási engedély maximálisan 120 tanórai foglalkozásra adható.

Az intézkedés a nevelőtestület véleményének kikérését követően a fenntartó döntési jogkörébe vonta a köznevelési intézmények öt évre szóló továbbképzési programjának jóváhagyását. E program felülvizsgálatára évente egy alkalommal kerülhet sor.

A korábbi rendelet módosításával teljesülnek a pedagógusok részéről a továbbképzések szakmai ellenőrzésével kapcsolatban megfogalmazott elvárásai. Az új szabályozás lehetőséget ad arra, hogy súlyos szakmai hiányosság, vagy jogszabálysértés esetén a képzés szervezőivel szemben az Oktatási Hivatal érdemi szankciókat alkalmazzon.

A köznevelésről szóló törvénynek megfelelően a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az állami intézményekben létrehozza és működteti a pedagógusok állandó helyettesítési rendszerét.

Forrás: EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu