Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Közlemény a pedagógusok új besorolásáról
2013.09.24. kedd
KLIK
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) weboldalán megjelent közlemény arról tájékoztat, hogy a pedagógusok a munkakörhöz előírt legmagasabb végzettség szerint kapják új besorolásukat. A tájékoztatóhoz kapcsolódik az átsorolásokra vonatkozó "gyakran ismételt kérdések"-re adott válaszok listája is.

 

Közlemény

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületeinek munkatársai folyamatosan rögzítik a pedagógus-átsorolások adatait a Magyar Államkincstár központi illetmény-számfejtő rendszerében. Az átsorolások a nemzeti köznevelésről szóló törvény, valamint a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet szabályainak megfelelően történnek.
A jogszabályok rendelkezései alapján a munkakörhöz előírt legmagasabb iskolai végzettség figyelembe vétele szükséges az átsorolásoknál.

Az átsorolások két ütemben zajlanak. Az I. ütemben, a szeptember havi fizetésekben a jogszabályokban foglalt garantált illetményt és minimum szinten beállított  pótlékokat kapják meg a pedagógusok. Ezt követően, a bérkompenzáció elveinek kialakítása során, az egyéni bérkompenzáció érvényesítésére 2013. október folyamán kerül sor.
Az átsorolási dokumentum tételesen rögzíti a garantált illetmény és a pótlékok jogcímét és mértékét. Az átsorolásnak nem kötelező eleme a korábbi bér feltüntetése,  hiszen az előző okiratok ezt tartalmazzák, az  illetménynövekedés ezek alapján követhető.
Az illetmények átsorolása jogszabályon alapul, ezért az ezt megállapító okirat átvételének megtagadása nem akadálya az új illetmény folyósításának.

 

Forrás: KLIK

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu