Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Pedagógus kutatói pályadíjak
2008.12.11. csütörtök
mta

Pedagógusi munkájuk mellett elért tudományos eredményeikért Pedagógus kutatói pályadíjakat adott át Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára szerdán (2008. december 10-én) a fővárosban.

A díjátadás alkalmából Németh Tamás, az MTA főtitkára rámutatott, hogy az Akadémia az intézmény alapításakor megfogalmazott célok, az ország sikerének és felvirágoztatásának szolgálata érdekében munkálkodókat tüntet ki, amikor a közoktatásban dolgozó pedagógusok tevékenységét ismeri el.

Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának vezetőjeként hangsúlyozta, hogy az MTA a maga eszközeivel, így a most átadott díjjal is hozzá kíván járulni a tanári pálya becsületének helyreállításához, jelezve egyúttal azt is, hogy fontosnak tartja a kutató pedagógusok jelenlétét a közoktatásban.

Az társadalom- és természettudományok területén díjazott 12 kutató pedagógus az ország számos városából és a határon túlról érkezett az MTA Székházában december 10-én megtartott díjátadó ünnepségre.

Az 1997-ben alapított,  150 000 Ft jutalommal járó pályadíj célja a huzamosabb ideje (legalább öt éve) főállásban középiskolában oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére. Pályázni olyan tudományos munkával (monográfiával, nagyobb lélegzetű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal, stb.) lehet, amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárása terén.


[Forrás és a díjazottak névsora: MTA]

Rendezvénynaptár
<2019. november>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu