Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A pedagógusok számára fontos munkájuk értékelése
Forrás: MTI, EMMI  
2014.02.27. csütörtök
st-kb

Egy jó tanár soha nem félt attól, hogy megmérjék, értékeljék teljesítményét,hiszen tudja, hogy időről időre bizonyítania kell – mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján 2014. február 26-án. 

Az államtitkár hangsúlyozta:  egy jó orvos vagy egy cég alkalmazottja sem fél a megmérettetéstől, korunk egyik legfőbb jellemzője, hogy a maga szakmájában mindenkinek folyamatosan bizonyítania kell. Hozzátette: Kazincbarcika környező településeiről 20 intézményvezetőtől kapott tájékoztatást a köznevelési intézkedésekről, akik pozitív képet adtak az elért eredményekről.

Tájékoztatása szerint a mindennapos testnevelésről elismeréssel szóltak a kazincbarcikai és edelényi tankerület iskoláinak igazgatói. A pedagógusok arról is beszámoltak, hogy a tanév új tantárgyai, az erkölcstan, a hit- és erkölcstan órák népszerűek a szülők és a gyerekek körében egyaránt.

Mint mondta, a délutánig tartó iskola is sok pozitív eredményt hozott. Példaként említette, volt olyan intézményvezető, aki arról számolt be, hogy ennek köszönhetően javult a gyerekek tanulmányi eredménye a tavalyihoz képest.

Az államtitkár kitért a tanfelügyeleti és minősítési rendszerre. Úgy fogalmazott, a kazincbarcikai megbeszélésen jó példáját látta annak, hogy helyi pedagógus, intézményvezető is részt vesz az ehhez szükséges képzésen. Ezáltal már ő maga is tájékoztatást tud adni a környék iskoláinak – magyarázta az államtitkár, hozzátéve, hogy elindult az az „öngerjesztő folyamat”, amelyet a tanfelügyeleti és minősítési rendszernek szántak, mert az, aki részt vesz bennük autentikusan tudja továbbadni a megszerzett ismereteket és tapasztalatokat.

Hoffmann Rózsa a béremelésekről szólva úgy fogalmazott: nem lepte meg, hogy ezen a területen problémaként jelenik meg, hogy a területen dolgozók esetében nem tudták egy ütemben bevezetni a fizetésemelést. Mint mondta: feszültség van az adminisztratív, technikai személyzet változatlan maradt bére és a pedagógusok megemelt fizetése között. Ezt azonban az elkövetkező években orvosolni fogják.

„Ahhoz, hogy ez a társadalom megbecsülje a gyerekeket, akiknek a fejlődése mindennél fontosabb, először is a pedagógusokat, a nevelőket, a tanárokat kellett és kell olyan helyzetbe hozni, hogy meg tudjanak élni a bérükből”. Ezt szolgálja az a többlépcsős béremelés, amely tavaly szeptemberben indult el – mondta az államtitkár.

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu