Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Piacon oktatják a környezettudatos szemléletet
2008.12.09. kedd
Nagycsarnok

Gyerekek számára szervez látogatásokat a fővárosi Nagycsarnok, hogy segítse a környezettudatos gondolkodás elterjedését. A szervezők szerint a városi lét egyre inkább elidegeníti az embereket a természettől, ami a fiatalok egészséges szemléletmódja kialakulásának is gátja lehet.

Eddig 30 iskolával vette fel a csarnok vezetése a kapcsolatot, és ennek nyomán 20-nál több osztály ismerkedett a műemlék épülettel és az itt kínált zöldség-gyümölcs, gomba kínálattal. Világszerte már bevált módszer, hogy a vásárcsarnokok a gyakorlati oktatás részévé válnak.

A budapesti Nagycsarnokban elsősorban a vadon termő gombák bőséges választékával igyekeznek felkelteni a természet iránt a kisiskolások figyelmét. A csarnoklátogatásokkal a bevásárlóközpontok által sugalmazott "fogyassz többet" szemlélet helyett is alternatívát kívánnak felmutatni.

Angliából indult el az „átalakuló városok” civil mozgalom is. Ez a már Magyarországon is terjedő kezdeményezés előnyben részesíti az egészségesebb táplálkozásra való áttérést és a lehetőleg minél több, az adott régióban termő zöldség, gyümölcs fogyasztását. A környezettudatos szemlélet követői szerint a messze kontinensekről importált élelmiszerek a hosszú szállítás során elégetett üzemanyag révén hozzájárulnak a globális felmelegedéshez. A közelben előállított élelmiszer viszont rendszerint frissebb és jó minőségű.

[Forrás: Origo/Üzleti etika]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu