Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Regionális tájékoztató nap Budapesten
A pedagóguspálya új kihívásai
Forrás: OFI  
2013.11.07. csütörtök
OFI

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) „Pedagógusképzés támogatása (TÁMOP-3.1.5/12)” elnevezésű kiemelt uniós projektje keretében 2013 őszén az ország hét pontján tartott regionális tájékoztató napot, az utolsót Budapesten, 2013. november 5-én a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetben.

A záróeseményt Dr. Kaposi József, az OFI főigazgatója nyitotta meg. Kiemelte a regionális tájékoztató napok fontosságát a projekt előmenetelében. Az OFI feladatai az új rendszer felállításában egyrészt a szaktanácsadók képzése, a szaktanácsadói hálózat kiépítése, másrészt a pedagógusok segítése a minősítésre való felkészülésben, illetve a folyamatos szakmai fejlődés támogató hátterének létrehozása. Hangsúlyozta, hogy eddig nem volt olyan szakmai támogató személy, akihez a pedagógus bizalommal fordulhatott volna nevelő-oktató munkájával kapcsolatban.

A tanév során a rendszer kipróbálását végzi az OFI. Az eddigi tapasztalatokról Dr. Pompor Zoltán, a projekt szakmai vezetője beszélt. Az OFI-n belül működő Pedagógiai Szakmai Szolgáltatási Központ támogatja a pedagógiai szakmai szolgáltatások országosan egységes szakmai irányítását, ezzel segítséget nyújt ahhoz, hogy a kiemelt projektben megvalósuló fejlesztések (szaktanácsadás, pedagógus-továbbképzések) beépüljenek a mindennapi gyakorlatba is.

Dr. Szabó Mária, alprojektvezető a támogató rendszerek közül részletesen ismertette a szaktanácsadás mibenlétét, valamint a pedagógusok, intézményvezetők folyamatos szakmai fejlődését segítő továbbképzéseket.

Az országos szaktanácsadói rendszer kialakításához az OFI háttérkutatásokat végez, és elkészíti a fejlesztő célú tantárgy- gondozó szaktanácsadás protokollját.

Hancock Márta, központvezető ismertette a projekt keretében kidolgozásra kerülő egységes, új szolgáltatási rendszer struktúráját és működését. Az újjászervezés célja a minőség garantálása, az egységes hozzáférés biztosítása és a köznevelési rendszer fejlesztéseinek a beépítése.

Maár Péter, projektkoordinátor a projektbe való bekapcsolódás technikai információit osztotta meg a hallgatósággal. Hangsúlyozta, annak fontosságát, hogy minél többen vegyenek részt a tesztidőszakban, hiszen így több visszacsatolás is érkezik, amely beépítésével a jövőre felálló rendszer már hatékonyan tud működni.

A hét állomáson több mint 300 pedagógus részvétele mellett beszéltek az előadók a projekt céljairól, előrehaladásáról, illetve a tervezett fejlesztésekről, az eddig elért eredményekről, valamint az OFI pedagógiai szakmai szolgáltatásokat támogató tevékenységéről.
A projektről további részletek a http://tamop315.ofi.hu/ weboldalon olvashatók.

A tájékoztató napon elhangzott előadások prezentációja portálunkról is letölthető.

Rendezvénynaptár
<2019. október>
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu