Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Országos gyermekszínjátszó találkozó
2009.01.06. kedd
Gyermekszínjátszás (budaipolgar.hu)

A Magyar Drámapedagógiai Társaság idén 18. alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. A felhívásra 2009. február 20-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve - tizennyolcadik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.
A találkozóra az általános iskoláskorúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül. A műsoridő maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. (Kérjük a csoportokat, hogy - a játszó gyerekek érdekében - ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt!) Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet idősebb, mint 14-15 év. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján - a földrajzi távolságok miatt - kivételes esetben ettől el lehet térni).

A megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri.
A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutatósorozatának zárultával - az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján - meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre. (A meghívásnak nem előfeltétele az, hogy a csoport részt vegyen területi találkozón.)
A megyei és a területi találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.
Jelentkezési határidő: 2009. február 20.

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság
Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró programjára Debrecenben kerül sor, 2009. június 5-6-7-én.
További információk: 70/3353959, drama@drama.hu

Figyelem!
A csoportra és az előadásra vonatkozó pontos információkat e-mailben kérik elküldeni a megyei/fővárosi szervezőkhöz és a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz is. (Az előző országos találkozón indult csoportok vezetőinek elektronikus levélben elküldik a kitöltendő, részletes adatlapot, amely letölthető egyesület honlapjáról, a Fesztiválok oldalról is.)

 

[Forrás: drama.hu]

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu