Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A tanárok minősítéséről egyeztetnek
Forrás: MTI  
2014.02.25. kedd
iroda

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkárral 2014. március 4-én tárgyal a tanárok minősítéséről a Pedagógus Sztrájkbizottság - közölte a Pedagógusok Szakszervezete kedden az MTI-vel.


A Magyar Hírlap keddi számában Galló Istvánnéra, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökére hivatkozva azt írta: a köznevelési helyettes államtitkár aznap találkozik a pedagógus sztrájkbizottsággal, hogy tisztázzák a minősítési eljárás körüli kérdéseket. 

A PDSZ MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szakszervezet elnöke tévesen informálta a médiát az esemény időpontjáról, az egyeztetés nem most kedden, hanem március 4-én lesz.
A Magyar Hírlap szerint a köznevelési államtitkárság úgy látja, hogy a pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését "megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg". Úgy vélték, az a tény, hogy az egyszerűsített eljárás elindulása után és a határidő előtt két hónappal az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosultak egyharmada már megkezdte e-portfóliója feltöltését, "nem igazolja a negatív fogadtatást, hanem annak ellenkezőjét jelzi".
Galló Istvánné a lapnak úgy nyilatkozott: "a pedagógustársadalom bizonyos minősítési rendszer ellen soha nem tiltakozott, de ezt az eljárásrendet ebben a formában nem tudjuk elfogadni". Hozzátette: noha szívesen beszélgetnek Sipos Imrével, mivel a helyettes államtitkárnak nincs döntési jogköre, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének kellene tárgyalnia a sztrájkbizottsággal, ahogy az korábban is történt.

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu