Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Szünetelnie kell a Katapult Mentorprogramnak
2009.02.12. csütörtök
mentorháló

A felsőoktatási jelentkezési határidő előtti héten, azaz a felvételizők számára legfontosabb időszakban szerződés hiányában kénytelen megszüntetni tevékenységét a hátrányos helyzetűeket segítő Katapult Mentorprogram.

A program vezetői ettől függetlenül minden előnyben részesítésre jogosult felvételizőnek azt javasolják, hogy a jelentkezési lapon jelöljék be többletpontra való igényüket, hiszen arra a program helyzetétől függetlenül jogosultak.

A Katapult Mentorprogramot működtető HÖOK a Hallgatókért Alapítvány az Oktatási és Kulturális Minisztériummal 2009 januárjától érvényes támogatási szerződéssel nem rendelkezik, így felvételi tájékoztatásra, illetve a mentorprogram további működtetésére nem jogosult.
Fentiek szerint a Katapult Mentorprogram mind honlapján, mind zöld számán, valamint a program irodájában személyesen elérhető felvételivel, előnyben részesítéssel, mentorprogrammal kapcsolatos tájékoztatását határozatlan ideig szüneteltetni kénytelen.
A program vezetői ettől függetlenül minden előnyben részesítésre jogosult felvételizőnek azt javasolják, hogy a jelentkezési lapon jelöljék be többletpontra való igényüket, hiszen arra a program helyzetétől függetlenül jogosultak.
A Katapult Mentorprogram és a HÖOK a Hallgatókért Alapítvány vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a kialakult helyzetet, ugyanis ezzel egy olyan jól működő, évről évre dinamikusan fejlődő esélyegyenlőségi program működése lehetetlenült el, amelyben már megvalósult a napjainkban kiemelt területként kezelt roma integráció.
A programban jelenleg már részt vevő mentorokat és mentoráltakat a továbbiakról az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatósága értesíti. További információkról, az előnyben részesítés pontos feltételeiről az érdeklődők ugyanott kaphatnak tájékoztatást.
A Dunaújvárosi Főiskola (DF) ma kiadott közleményében azonban felhívta a hátrányos helyzetű jelentkezők figyelmét, hogy ugyan az állami támogatású Katapult Mentorprogram szünetelni látszik, egyes intézményekben - köztük az ELTE-n és a DF-en is - nyugati mintára, saját maguk által kidolgozott belső mentorrendszerekkel segítik az újdonsült hallgatók érkezését.

 

[Forrás és részletek: edupress]

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu