Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Zöld kultúra - új rovat a portálunkon
2009.04.09. csütörtök
Zöld kultúra

A környezeti nevelés, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés ügye melletti elkötelezettség indítja útjára ezt a rovatot. Úgy gondoljuk, hogy ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a környezettudatos gondolkodás és magatartás, a felelősséggel hozott döntés és cselekvés megkerülhetetlen érték legyen a mindennapokban és mindannyiunk számára. 

Zöld kultúra rovatunkban bemutatunk iskolai zöld gyakorlatokat - elsőként a Than Károly Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola színes, változatos programjaira hívjuk fel a figyelmet, ahol „zöld” tételek szerepelnek az érettségi tételek között, és madárfütty jelzi az órák kezdetét és végét.
A rovatban a természet világával és a tudománnyal kapcsolatos érdekességek is helyet kapnak. Olvasóink figyelmébe ajánljuk pl. a „Nagy Terv”–et, melynek célja a fiatalok környezettel kapcsolatos személetének formálása, játékosan és tevékenykedtetően.
Arról az izgalmas egyetemi kutatási projektről is közlünk cikket, amelyben az ember, a természet és a robot együttműködése valósulhat meg a környezetvédelem érdekében.

A jövőben szeretnénk portálunkon hírt adni olyan környezet- és természetvédelmi programokról, kezdeményezésekről, amelyek környezeti értékeink megóvását és a környezettudatos magatartás elősegítését célozzák.

Örömmel fogadunk és várunk minden olyan hírt, programról szóló tudósítást, véleményt, mely a témához kapcsolódik! Mindazoktól, akik hozzánk hasonlóan úgy gondolják: „Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg.” (Prótagorasz)

E-mail címünk: szerkeszto@budapestedu.hu

 

Dottori: Lago Trasimeno (Castiglione del Lago)

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu