Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Nyelvtudás Napja

Az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára szeretnék felhívni a szervezők a figyelmet az idén első alkalommal megrendezendő Nyelvtudás Napján.

Kezdete:2011.09.24. szombat 0:01
Vége: 2011.09.24. szombat 23:59

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) kezdeményezésére tartandó országos rendezvényhez Budapesttől Debrecenig, Soprontól Nyíregyházáig országszerte huszonhat NYESZE tagiskola csatlakozik, amelyek ingyenes programmal, valamint különféle akciókkal várják az érdeklődőket. A program keretében lesznek bemutató órák, nyelvi és országismereti vetélkedők, több iskolában pedig ingyenes próba-nyelvvizsgát is tartanak. Elképzelések szerint az eseményt a jövőben évente megrendezik - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódó rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése mellett, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődők körében tudatosítsa a minőség és a megbízhatóság fontosságát. Ezzel is segíteni kívánják mind a nagyközönséget, mind pedig a munkatársaik számára nyelvtanulási lehetőséget biztosítani kívánó vállalatok illetékeseit abban, hogy tisztában legyenek azzal, milyen szempontok szerint érdemes nyelviskolát választani - írták.
A Nyelviskolák Szakmai Egyesületét tagjai a magas színvonalú, minőségi nyelvoktatás elősegítésére és a nyelvtanulás népszerűsítésére hívták életre. Az egyesület tagjai kizárólag azok a nyelviskolák lehetnek, amelyek megfelelnek a szervezet szigorú minősítési követelményeinek. Ezen iskolák rendelkeznek a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címmel, valamint a minőséget jelző "Q" betűs logóval.
Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001-ben tartották a nyelvek európai évét, azóta szeptember 26. a nyelvek európai napja. Célja, hogy népszerűsítse a  nyelvtanulást, tiszteletet ébresszen minden európai nyelv iránt, beleértve a kisebbségek által, valamint a csak az egyes régiókban beszélt nyelveket is.

Forrás: MTI

Rendezvénynaptár
<2020. január>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu