Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A média hatása a gyermekekre és fiatalokra - konferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös szervezésében kerül megrendezésre a VI. Nemzetközi Médiakonferencia.

Helyszín: Ramada Hotel Lake Balaton, Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14.
Kezdete:2011.09.26. hétfő 10:00
Vége: 2011.09.28. szerda 16:00

A konferencia lehetőséget ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

A konferencián neves szakemberek tartanak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról, a következő témákban:

1. Tartalmak

2. Felhasználók

3. Intézmények

Az eddigi konferenciák különlegessége, hogy nem kizárólag médiakutatók a résztvevői, hanem kiemelt szerepet kapnak a média szabályozásában, a jogalkotási gyakorlatban résztvevő szereplők is. Ugyanígy hagyománnyá vált, hogy a gyakran komoly kritikával illetett médiatartalmak előállítói is képviseltetik magukat.

Az idei konferencia, a korábbiakhoz hasonlóan egy 2000 fős – 13-17 éves gyerekekre vonatkozó – alapkutatás ismertetésével indul, amelyet kvalitatív kutatások egészítenek ki. A konferencia alapjául szolgáló felmérést a kutatást végző szakemberek ismertetik az első nap plenáris ülésén.

A konferencia keretében szeptember 26-án kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, melynek témája: Az internet előnyei, hátrányai és szabályozása.

További információ: www.gyermekmento.hu

***

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatról:
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete 1990 májusában jött létre a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával.
Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálat a Fővárosi Bíróság végzése alapján 1990. július 3. óta 2369. sorszám alatt nyilvántartva működik, 1998. január 1-je óta kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon.
www.gyermekmento.hu; www.saferinternet.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságról:
Az NMHH feladata, hogy biztosítsa a média, az elektronikus hírközlési, postai és informatikai szolgáltatások piacainak törvényes és zavartalan működését. Hangsúlyt fektet a felhasználó ügyfelek érdekeinek fokozott védelmére. Célja a tisztességes, hatékony verseny kialakítása és fenntartása, valamint a szolgáltatók jogkövető magatartásának felügyelete.
A hatóság részt vesz a médiaszabályozáshoz, elektronikus hírközléshez, postához és informatikához kapcsolódó nemzetközi szervezetek munkájában, kapcsolatokat épít és tart fenn az európai és Európán kívüli szabályozó szervezetekkel.
www.nmhh.hu; www.mediatanacs.hu

Rendezvénynaptár
<2019. november>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu