Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Fejlesszünk együtt!

Tanulókonferencia a nevelési-oktatási programok fejlesztéséről

A TÁMOP-3.1.1. „XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció)” 3. alprojekt „Nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” nyitókonferenciája.

Helyszín: Városmajori Gimnázium, Budapest, XII. kerület Városmajor u. 71.
Kezdete:2013.05.31. péntek 10:00
Vége: 2013.05.31. péntek 16:00

Miben adhat többet az egész napos iskola a hagyományos tanulásszervezési modelleknél? Hogyan segíthető a jó gyakorlatok átvétele?

Hogyan fejleszthetők úgy nevelési-oktatási programok, hogy azokba a pedagógusok gyakorlati tudása, az iskolák működési tapasztalata beépüljön?

Hogyan segítik a pedagógiai kutatások az egész napos iskolákkal kapcsolatos fejlesztő munkát?

Miért fontos a kölcsönös tanulás az innováció folyamatának támogatásában? Mit tanulhatnak a fejlesztő szakemberek a pedagógusoktól és az iskoláktól, illetve milyen tudás átadását várják az intézmények?

A TÁMOP-3.1.1. 3. „Nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” alprojekt hét témát foglal magába, melyek fő fókusza az egész napos iskola nevelési-oktatási programjainak kidolgozása. További fókuszpontok a felzárkóztatás, a fenntarthatóság pedagógiája (ökoiskolák), és pedagógiai jó gyakorlatok terjesztése. A fejlesztő munkát az alprojekt munkatársai az iskolai partnerekkel szoros együttműködésben végzik majd. A programok a kerettantervek által le nem kötött, de az egész napos iskolaszervezési forma esetében további pedagógiai szakmai tartalommal kitöltendő, tanórán kívül időkeretben zajló pedagógiai munka megtervezéséhez nyújtanak majd segítséget. A feladathoz hozzátartozik a jó gyakorlatok gyűjtése és a kidolgozott kritériumrendszer szerinti feltérképezése, valamint kiemelt célként a majdani adaptáció segítésére fejlesztett útmutató is.

Az alprojekt nyitókonferenciáján az alprojekt egésze mellett mind a hét téma bemutatkozási lehetőséget kap, a fejlesztési folyamat egészének kontextusában értelmezve az egyes témák küldetését, céljait, tervezett tevékenységeit.

A konferencia interaktív formában valósul meg, hiszen – ahogy címe is jelzi - a közös és kölcsönös tanulási folyamatot szolgálja. Célja egyfelől, hogy a részvevők betekintést nyerjenek az alprojekt átfogó és témánkénti céljaiba, szakmai terveibe; másfelől pedig az, hogy a résztvevők kérdéseikkel, véleményükkel, fejlesztési igényeik feltárásával segítsék az alprojekt fejlesztő munkáját. A konferencia tevékenységformái ennek a párbeszédnek az előmozdítását célozzák.

Mivel a fejlesztés keretrendszere K+F+I rendszerben gondolkodik a fejlesztő munkáról, maga a konferencia szakmai programja is ezen vezérfonal mentén épül fel. A poszterek és a panelbeszélgetések úgyszintén a kutatás, a fejlesztés és az innováció egy-egy (az alprojekt szempontjából releváns) kérdésköre köré csoportosulnak. Egyúttal arra is alkalmat adnak, hogy a panelbeszélgetések során egy-egy téma bemutatkozzon. A poszterek részben az egyes témákat, részben pedig a fejlesztés keretrendszerének egy-egy jellegzetes elemét (például a fejlesztés szereplőit, az akciókutatást, a modulokat vagy a jó gyakorlatokat és az adaptációt) mutatják be.

Rendezvénynaptár
<2019. október>
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu