Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Kutatók Éjszakája 2013

Összesen közel 60 helyszínen várja az érdeklődőket a szeptember utolsó péntekén ismét megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. A megszokott kedvencek mellett számos új ismeretterjesztő programon is részt lehet venni – fókuszban a jövő kis kutatói és Pécs városa.

Kezdete:2013.09.27. péntek 13:41
Vége: 2013.09.27. péntek 13:41

 A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni immár nyolcadik alkalommal szeptember a Kutatók Éjszakája. Európában egy napon, 2013. szeptember 27-én tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

A magyarországi rendezvényeket nyertes pályázata eredményeként a Tempus Közalapítvány koordinálja, számos budapesti és vidéki felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. A vidéki helyszínek közül kiemelkedik Pécs, ahol idén a Pécsi Tudományegyetem mellett a Tempus Közalapítvány helyi irodája is  bekapcsolódik a programba. Tervezett helyszínük a Zsolnay Negyed, ami új regionális központi helyszínként színes programokkal várja majd a látogatókat.

Idén a győri Széchenyi István Egyetem az urbanizáció jegyében állítja össze programkínálatát, míg a Semmelweis Tudományegyetem a „sport és a tudomány” mottó jegyében. Debrecenben külföldi kutatók bevonásával Európa Kávéház nyílik, a Szegedi Tudományegyetemen pedig szegedi CSI-t rendeznek. Az új elemek mellett nem hiányozhatnak a legkedveltebb programok sem, így például a DNS nyaklánckészítés a gödöllői Szent István Egyetemen, az élő test virtuális felszeletelése a Semmelweis Egyetemen, a halsimogatás a bajai Halászati és Öntözési Kutatóintézetben, a parfüm készítés a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti karán vagy a repülés szimulátor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik programján.

A program a facebook-on is elérhető. 

 

Rendezvénynaptár
<2019. augusztus>
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu