Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A Logopédia Európai Napja 2013

A Fővárosi Beszédjavító Intézet nyílt napra várja a logopédia iránt érdeklődőket.

Helyszín: 1077 Budapest, Izabella u.1
Kezdete:2013.03.06. szerda 9:00
Vége: 2013.03.06. szerda 17:00

A szervezők az alábbi gondolatok jegyében várják  a programra jelentkezőket:

 

"A 119 éves Fővárosi Beszédjavító Intézet, amely Magyarország vezető beszéd és nyelvi zavarokkal foglalkozó központja, ismét figyelemfelhívó programokkal készül a Logopédia Európai Napjára. Idén a specifikus nyelvi zavar tüneteire (SLI), annak beszélt, írott és olvasott nyelvhasználatra gyakorolt hatására, következményeire és a zavar okozta problémákat feloldó terápiás eljárásokra helyezik a hangsúlyt.

A jeles nap tiszteletére tartott sajtótájékoztatón Mosányi Emőke, az intézmény igazgatója elmondta, fontosnak tartja a speciális nyelvi zavar korai felismerését, mivel a legtöbb beszéd és nyelvi zavar, illetve tanulási zavar hátterében is ez húzódik. Terápiás logopédiai segítség nélkül a probléma nem rendeződik, ellenben az olvasás, írás, tanulás folyamatát a tünetegyüttessel küzdő gyermek és környezete számára komolyan megnehezíti.

A specifikus nyelvi zavar megtévesztő lehet, mivel beszédbeli tünetei gyakran nincsenek. A gyermek sokat és látszólag jól beszél, megérteti magát, szívesen kommunikál, ezért csak az iskolai megfelelés nehezítettsége irányítja rá a figyelmet a problémára/probléma meglétére. Mosányi Emőke kiemelte: a szakember által időben felfedett nyelvi, nyelvtani természetű nyelvi zavar, probléma, és a célirányos logopédiai terápia a későbbi küzdelmektől kíméli meg a gyermeket és családját, így igen nagy az időben nyújtott terápiás segítség tétje: eredményesek lesznek-e a gyermek első évei az iskolában, megszereti-e a tanulást?

Beszédjavító Intézetben különös figyelmet fordítunk a speciális nyelvi zavarral küzdők ellátására - mondta az igazgató asszony- az intézetünkbe kerülő gyermekek 80%-a speciális nyelvfejlődési zavarral küzd, számuk évről évre érezhetően nő. Felismerve ezt, erre a problémára fókuszálva speciális terápiákkal egészítettük ki munkánkat, amelyekkel sikeresen végezzük az SLI-jos gyermekek terápiáját.

A Fővárosi Beszédjavító Intézet március 6-án nyitott nap keretében várja az érdeklődőket a témához kapcsolódó terápiás bemutatókkal. Egész napos eseménysorozatukkal modellezni próbálják a specifikus nyelvi zavar felismerését, a kezdő korai lépéseket, a folyamatterápiát és azt, hogy mindez milyen eredményeket ígér. Az intézetben ingyenes tanácsadás és szűrővizsgálat keretében várják mindazok jelentkezését, akik nyelvhasználatukkal, beszédükkel kapcsolatban segítséget szeretnének."

A Magyar Logopédia Napjának eseményei online is nyomon követhetők a http://beszedjavito.hu/elo-kozvetites webhelyen.

Fővárosi Beszédjavító Intézet

További információ:
Mosányi Emőke igazgató, 06-30/6223568
Janza Krisztina, 06-30/7092883

 

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu