Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Meríts a Dunából!

Vízipisztollyal előidézett mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés, vaktérkép, kvízjátékok és kézműves foglalkozások várják a családokat a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat ingyenes gyermeknapi rendezvényén.

Helyszín: Budapest, Margitsziget, Holdudvarban
Kezdete:2012.05.27. vasárnap 10:00
Vége: 2012.05.27. vasárnap 16:00

Játékos családi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat, amelynek célja, hogy élményekkel csábítsa vissza a budapestieket a folyópartra. A Nemzetközi Gyermeknapon, vagyis május 27-én, vasárnap szórakoztató módon, a tudományos ismeretterjesztés jegyében kínálnak programokat a Margitszigeten. A Holdudvarban délelőtt 10-től 16 óráig folyamatosan be lehet kapcsolódni a Meríts a Dunából! című vetélkedőbe. A négy állomásból álló játékban először Dunával kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolni, majd egy Duna-maketten kell helyesen elhelyezni a budapesti hidakat és épületeket. A harmadik állomáson a néhai Öveges professzort idéző egyszerű, de látványos hidrológiai és fizikai kísérleteket mutatnak be, míg az utolsó helyszínen a gyerekek vízipisztolyokkal és vízikardokkal mini-árvizet idézhetnek elő. A résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. A programot az ELTE egykori és jelenlegi geográfus hallgatói állították össze, akik közül többen hidrológia szakirányon is tanultak. Az öttagú csapat az egyik nyertese annak a kreatív ötletpályázatnak, amit januárban írtak ki a Danube Flow - Hív a Duna! projekt szervezői. A szakmai zsűri 5 pályaművet ítélt megvalósíthatónak, amelyekkel a szeptember végéig tartó programsorozat részeként találkozhatnak majd a városlakók.

Az ingyenes gyereknapi programban a KultúrAktív Egyesület is részt vesz, amely épített környezeti neveléssel foglalkozik. A Holdudvarban a gyerekek megismerhetik a Margitsziget közkedvelt épületei, például a Víztorony és a Hajós Alfréd Uszoda történetét és funkcióit. A kézműves asztalnál ezután új épületeket tervezhetnek, vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, és szelektív hulladékból, például papírdobozokból el is készíthetik a maketteket. A családok szintén a Holdudvarban tesztelhetik le folyóismereti tudásukat egy vaktérképen, és tápláléklánc bemutatót is láthatnak a Duna élővilágáról.       

A Danube Flow - Hív a Duna! egy vállalati-civil (Coca-Cola, Mindspace, VaLyo) együttműködésben működő projekt, amelynek célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A programban tavasztól őszig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi események szerepelnek. 

Bővebben:

www.hivaduna.hu

www.facebook.com/danubeflow

www.kulturaktiv.hu  

Rendezvénynaptár
<2019. november>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu