Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A NEFMI a Nők Lapja Café Fesztiválon

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2011. szeptember 3-án a Nők Lapja Café Fesztiválon a sokrétű tevékenységét bemutató programokkal vesz részt. Lackfi János versfaragásra hívja a gyerekeket, Zacher Gábor a dizájner drogokról beszél és a hosszú élet titkát is megtudhatjuk Marton Istvántól. A minisztérium olyan kiemelt témákkal jelentkezik, amelyek mindenki számára hasznosak.

Helyszín: Szabadság tér, Budapest, és a Farger Kávézó, Budapest V. ker., Zoltán utca 18.
Kezdete:2011.09.03. szombat 10:00
Vége: 2011.09.03. szombat 19:00

A Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság szakemberei a dizájner drogok használatának beláthatatlan következményeire hívják fel a figyelmet. Erről Téglásy Kristóf, az államtitkárság ifjúságpolitikai főosztályvezetője és Zacher Gábor toxikológus főorvos beszélgetnek fél 5-kor a Farger Kávézóban. Szó lesz droghasználatról és megelőzésről. Zacher 1988 óta dolgozik a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai toxikológia osztályán. Évente kilencezer embert látnak el, főleg öngyilkosokat és drogtúladagolóakat. Véleménye szerint mindenkinek van függősége, ő maga például csokifüggő, és együtt ugyan lehet élni a függőséggel, de nem mindegy, hogy mit választunk magunknak. A dizájner drogok veszélye pont az ismeretlenségükben rejlik. Nagyon kevés információ áll jelenleg az orvosok rendelkezésére, hogy a megfelelő kezelést alkalmazzák, ha valakit túladagolás vagy a fellépő mellékhatások miatt kell kezelni. Nem tudjuk ma, hogy később milyen hatással lesznek a szerhasználók szervezetére a dizájner drogok, amelyek ráadásul a legelterjedtebbek ma Magyarországon. Zacher elmondta: a nyári szezonban naponta legalább három olyan fiatalt láttak el, akik ilyen drogok miatt kerültek súlyos állapotba.

Az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása című, az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben zajló nemzetközi kutatás jelentése szerint a 9-11. évfolyamos tanuló körében az együttes tiltott és legális drogfogyasztás 2010-ben 150 %-kal volt magasabb mint 2006-ban.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság a versek, ezen belül a gyermekversek és a versolvasás előnyeire hívja fel a figyelmet Lackfi János költő közreműködésével.

Lackfi János író, költő, műfordító, szerkesztő. Verseskötetei, regényei és novellái mellett számos gyermekvers-kötetet és mesekönyvet publikált. Feleségével öt gyermeket nevelnek. A rendezvényen saját verseiből olvas fel 11 órakor a Farger kávézóban és közös versfaragásra hívja a gyerekeket a NEFMI akadálypályához.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság egyik háttérintézménye az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A Fesztiválra érkező kisgyermekes családok körében várhatóan majd nagy érdeklődésre tart számot az OEP szakértőinek tanácsadása terhességi gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj igénylésének feltételeiről, de azoknak is segítséget nyújtanak, akik a lombik program és inszemináció finanszírozási lehetőségei felől érdeklődnek. fél 3-fél 6 között a Szabadság téren a NEFMI sátránál.

Marton István szülész-nőgyógyász szakembernek nemrég jelent meg „Meddig akarsz élni” című könyve, melyben saját sorsunk alakításának felelősségéről ír. E könyv kapcsán 12 órakor a Farger Kávézóban beszélget a résztvevőkkel a családok jövőjéről valamint a nők szerepéről a család egészségének megőrzésében.

Sokakat érintő téma a családi napközik, óvodák helyzete, egy családi napközi létrehozójával valamint az Oktatásért Felelős Államtitkárság kisgyermekkori nevelési és óvodai szakreferensével segítenek eligazodni a gyermekelhelyezés, a napközbeni ellátás lehetőségeiben délután 1 órakor a Farger Kávézóban.

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság egy népszerű tanintézményt mutat be. Az Erzsébet Királyné Kereskedelmi és Szolgáltató Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára és tanulói smink és frizurakészítéssel, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendezvényen 10 órától este 6 óráig a NEFMI sátránál.

A Sportért Felelős Államtitkárság a rendszeres testmozgás jelentőségére hívja fel a figyelmet, mindenki kipróbálhatja magát a sátor mellett felállított akadálypályán, ahol mind az öt ágazat humoros feladattal várja a résztvevőket. Aki sikeresen teljesít, jutalmat kap! 10 órától este 7 óráig a NEFMI sátránál.

Forrás: NEFMI

Rendezvénynaptár
<2019. november>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu