Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Megalakult az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum
Forrás: MTI  
2013.03.20. szerda
ifj_erdekegyzeteo_forum
Megalakult az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum 2013. március 20-án Budapesten; a kormányzati testület feladata lesz hogy összehangolja a különböző tárcáknál az ifjúságpolitikát érintő tevékenységet - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára a testület megalakítása előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum (ISZEF) előtti sajtótájékoztatón Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője, Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkár és Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár vett részt. 

Simicskó István arról beszélt, hogy a kormányzati testület - várhatóan félévente ülésező - tanácskozásain valamennyi érintett tárca képviselője részt vesz, és a különböző munkacsoportokban folyó tevékenységbe be kívánják vonni az ifjúsági ügyekkel foglalkozó civil szervezetek képviselőit is.
Közölte, céljuk egyebek mellett az, hogy a fiatalokra leselkedő veszélyeket "megszűrjék", a közösségi életet fejlesszék, erősítsék, és hogy értékteremtő szemléletmód alakuljon ki e közösségekben.
Azt hangoztatta, tevékenységük során népszerűsíteni kívánják egyebek mellett a családalapítást, a gyerekvállalást, az egészséges életet, a sportot, továbbá azt is szeretnék, hogy a fiataloknak legyen képe a fogyatékos emberek életéről, ezzel segítve a közösségekbe való bevonásukat.

Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, a kormányzat 30-féle intézkedéssel segíti a fiatalokat, de most elsősorban a szegénységben szociálisan nehéz helyzetben élő fiatalok felé kívánnak fordulni, az ő életlehetőségeiket akarják javítani.
Jelezte, ezeknek a fiataloknak már a megszólítása is nehéz, hiszen nemcsak okostelefonjuk nincs, hanem sokszor még kommunikációs csatornáik sincsenek.
Elmondta, a most megalakuló testületben téma lesz, lehet-e önálló ifjúságpolitikáról beszélni, amikor a társadalmi problémák szinte mindegyike érinti ezt a generációt, akkor is, ha vannak olyan speciális problémák, mint az iskola utáni munkába állás.


 

Rendezvénynaptár
<2019. május>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu