Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Legyen jobb a gyermekeknek!
2011.10.26. szerda
ket gyerekfej

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elnökletével megtartotta alakuló ülését a „Legyen Jobb a Gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia új Értékelő Bizottsága.

Az ülésen az államtitkár tájékoztatást adott a társadalmi egyeztetés alatt álló Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégiáról, kiemelve ennek a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyteremtését leginkább érintő célkitűzéseit. Az integrált stratégia alapján lehetőség nyílik egy, a társadalmi felzárkózást célzó, egységes, mindhárom problématerületet magába foglaló, komplex, 3 éves kormányzati intézkedési terv elkészítésére.

Az Értékelő Bizottság javaslatot tett arra, hogy a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégia mutassa be azokat a lehetőségeket, amelyekkel az új köznevelési törvénnyel bevezetendő tankötelezettségi kort (16 év) betöltött, az iskolarendszert piacképes szakma nélkül elhagyó fiatalok számára rendelkezésre állnak, továbbá azokat az utakat, kimeneteket, amelyek a Startmunka programok keretében történő foglakoztatásból a nyílt munkaerőpiac felé vezetik az érintetteket.

Az Értékelő Bizottság még 2007-ben jött létre, amelyet a kormányzati felelősség markánsabb megjelenítése érdekében a Kormány átalakított, így a civil szervezetek mellett a kormányzat képviselői is tagjai lettek az új bizottságnak. Feladata a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégiának, valamint a készülő Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégiában megfogalmazott, gyermekszegénységet érintő célkitűzések megvalósulásának nyomon követése, monitorozása, a Stratégia céljaival, prioritásaival kapcsolatos társadalmi folyamatok alakulásának figyelemmel kísérése, illetve vélemények javaslatok megfogalmazása a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság számára.

Az új Értékelő Bizottság 12 kormányzati képviselőből és 12, a civil szervezetek, egyházak, szakmai szervezetek által delegált tagból áll, akikhez állandó meghívottak csatlakoznak. A Bizottság társelnökét a nem kormányzati tagok maguk közül választják.

Forrás: kormany.hu

Rendezvénynaptár
<2019. június>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu