Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Célegyenesben az Új Nemzedék Program
2011.05.16. hétfő
jancsak

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program elkészítéséhez is komoly segítséget nyújt „Az európai fiatalok világa a 21. század elején” című kiadvány, melyet Mihalovics Péter miniszteri biztos, valamint a kötet szerkesztője mutatott be. A könyv olyan adatok és programok gyűjteménye, mely közelebb visz a fiatalok sokszor igen bonyolult világának megértéséhez.

Az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos feladata az, hogy ezév második felére ifjúságpolitikai koncepciót tegyen le a kormány asztalára. Az ehhez vezető út több fontos lépcsőből áll – mondta Mihalovics Péter pénteken, Budapesten.
Kifejtette: vitairatot készítünk, amely 10 kritikus témában ajánl megoldási javaslatokat e generációknak. A dokumentum június elejére-közepére készül el, jelentősége pedig abban áll – hangsúlyozta -, hogy azt nem “felnőttek”, de legalábbis nem az idősebb generáció képviselői készítik, hanem olyan emberek, akik sokkal közelebb állnak ehhez a korosztályhoz, egyúttal problémáikhoz is. Példaként a miniszteri biztos azt említette meg: a frissdiplomások munkaerőpiacra történő átvezetéséről a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége (HÖOK) elnökének vezetésével készül a vitairat.


fotó: Horváth Ernő

Hozzátette, hogy az ifjúsággal kapcsolatos problémákról "látleletet" kell készíteni, és ezeket elemezve lehet reális megoldási javaslatokat tenni. Az ifjúság problémái között sok a hasonlóság a nyugat- és kelet-európai régióban, ugyanakkor számos markáns különbség is megfigyelhető.
Mihalovics Péter kiemelte, e munkához jelentős segítséget nyújt a most bemutatott, „Az európai fiatalok világa a 21. század elején” című kiadvány.
A kötet szerkesztője elmondta: az anyag első része az Európai Unió ifjúsági jelentésének fordítása, a második pedig 25 európai kutatási program szerkesztett változata.
Jancsák Csaba kiemelte: e 25 kutatási programból is az látszik, hogy a tervezett cselekvésekbe be kell vonni az érintetteket. A készülő vitairattal kapcsolatban azt mondta: most újfajta szemléletmód jelent meg az ifjúságpolitikában, ami “igazán európainak” számít.
Fontos az is – húzta alá -, hogy a fiatal generációt érintő területeket ne egymástól függetlenül kezeljük, hanem “hangoljuk össze” azokat.

Forrás: kormany.hu

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu