Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Innováció az oktatásban
2011.11.23. szerda
innov_oktatasban

Hogyan lehet lépést tartani a digitális bennszülöttekkel? Ez a kérdés foglalkoztatja a XXI. század pedagógusait. A felmerülő problémák és tapasztalatok megosztása érdekében, az elmúlt héten Londonban megrendezték az Innováció az oktatásban című konferenciát.

A résztvevők előadásokat hallgathattak meg a témában és workshopokon vehettek részt. A konferencián megfogalmazódott, hogy az oktatás újragondolását teszi szükségessé az utóbbi évtizedben történt robbanásszerű technikai fejlődés.
A konferenciáról szóló beszámoló szerint, a workshopok hangulata szenvedélyes és felfokozott volt, mert a pedagógusok valóban telítve voltak a vággyal, hogy módszertanilag gazdagodva térhessenek haza. Annak a pedagógusnak ugyanis, aki munkájában az innovációt választja, szüksége van egy teljesen újfajta látásmódra. A tét ugyanis nagy a mai kor pedagógusai számára; meg tudják-e tartani a fiatalokat.

Azt is látni kell - fogalmazódott meg a rendezvényen jelenlévő pedagógusok és intézmény vezetők között, hogy a tananyag megváltozása hatással lesz a felnövő generációk készségeire.
Hangsúlyozni kell ugyanis, hogy a számítástechnika nem csupán digitális készség, amivel a fiatalok nyilvánvalóan könnyedén boldogulnak. A technikai fejlődés ennél sokkal több, sokkal tágabb értelemben van hatással az életünkre, amit azonban sokkal nehezebb a maga mélységében és szélességében megérteni és megértetni. Enélkül viszont a fiatalokat egy hamis valóságba hagyjuk, ami komoly hiba lenne.

A konferenciáról további információk: www.guardian.co.uk


Forrás: Modern Iskola

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu