Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Indul az innovatív iskolák hazai programja
2012.01.05. csütörtök
PIL

2012 januárjában Magyarországon is útjára indul a Microsoft Partners in Learning for Schools (PIL for Schools) program, az innovatív iskolák programja, amelybe ötven hazai közoktatási intézmény kapott meghívást.

A cég globális kezdeményezése, a Partners in Learning 114 országban segíti a pedagógusokat és intézményvezetőket az informatikai eszközök tanulás-tanítás folyamatában való hatékony alkalmazásában. A program egyik legfontosabb pillére a hazánkban most induló, világszerte viszont már több mint 2500 csatlakozó intézményt felsorakoztató PIL for Schools, az innovatív iskolák programja.

A nemzetközi projekttel összhangban a hazai program célja annak segítése, hogy a részt vevő iskolák a 21. század kihívásaihoz igazodó valódi tanulási és munkakörnyezetté váljanak, és hatékonyan integrálják a korszerű eszközöket és technológiákat az iskolai hétköznapokba – a tanítás-tanulás mellett az intézményvezetés folyamatába és az iskola külső és belső kommunikációjába egyaránt.

A PIL for Schools programban résztvevők online értékeléssel meghatározhatják, hol tartanak pillanatnyilag, és hová szeretnének eljutni, továbbképzéseket hallgathatnak, hozzáférhetnek tananyagokhoz, oktatási szoftverekhez, sikeres iskolafejlesztő képzési módszerekhez és anyagokhoz. Szakmai eszmecserét és ötletszerzést-átadást folytathatnak itthoni és külföldi iskolákkal, bővíthetik profiljukat, és tehetik azt érdekesebbé a tantestület, a diákok és a szülők számára is.

A programot a Modern Iskola magazin koordinálja.
További információ: Tóth Klára

Forrás: MI

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu