Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Innovatív tanárok seregszemléje Lillafüreden
2011.11.07. hétfő
palotaszálló - lillafüred

A Microsoft Magyarország és a Modern Iskola magazin harmadik alkalommal rendezte meg az innovatív tanárok seregszemléjét, a Partners in Learning Fórumot (PIL-Fórum). A találkozóra 2011. november 3-4-én a lillafüredi Palota kastélyszállóban került sor.

Az interaktív szakmai program célja az volt, hogy bemutassa az IKT-eszközök iskolai alkalmazásának legjobb példáit, illetve lehetőséget teremtsen a pedagógusok számára a tapasztalat- és véleménycserére, az egymástól való tanulásra. A fórum ötletbörze-kiállításán gyakorló pedagógusok önálló standokon mutatták be saját projektjeiket, tananyagaikat, korszerű oktatási módszereiket.

A seregszemle fényét emeli, hogy a kiállító tanárok egyúttal egy verseny résztvevői is. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt projekt képviselheti Magyarországot 2012-ben a Partners in Learning európai fórumán, Lisszabonban.

A hazai PIL-Fórumot regionális elődöntők előzték meg, fordulónként a legjobb tíz projekt került a verseny döntőjébe, s internetes fordulóból is lehetőség volt a továbbjutásra, valamint az első 30 jelentkező is részt vehetett a novemberi kétnapos fórumon. 

A kiállításon, versenyen kívül előadásokat is hallgathattak a résztvevők az első napon, a második nap fő programja pedig az IKT-s projektfeladatok kidolgozása volt. Többek között a PhotoStory segítségével lehetett József Attila Óda című verséhez illusztrációt készíteni (ennek apropója az volt, hogy a vers Lillafüreden született 1933-ban).

Az ország minden tájáról érkeztek tehát versenyzők, óvodai, középiskolai, szakiskolai projekteket bemutatva.

Az első helyezett Klacsákné Tóth Ágota (Nagy László Általános Iskola és Gimnázium, Budapest) „Az a híg, folyó és igen vékony matéria…” című projektje lett, fizika területen, hőtan témakörben.

A projekt a diákok előzetes tudásának gyors felmérésével kezdődött, ezt követően és alapul véve a csoportok 12 tudományterületen kaptak problémákat, amelyeket körül kellett járniuk, meg kellett vizsgálniuk. A tanulók ön- és társértékelése is része volt a projektnek. A tanulói produktumok először csoportonként összefűzött PowerPoint bemutatók voltak, ezt követően született meg a kb. 200 oldalas, telefonon is megjeleníthető könyv.

A második helyezést Gergelyi Katalin (Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium, Vác) projektje érte el, mely a századelő kávéházi kultúráját dolgozta fel „Kávéházak és irodalom – régen és ma” címmel. (A projektet bemutató prezentáció >>)

A harmadik helyezett Erdei Gyula (Thököly Imre Kéttannyelvű Általános Iskola, Hajdúszoboszló) „Fedezd fel Amerikát!” projektje lett, melyben a diákok hajónaplót vezetve, filmeket készítve fedezhetik fel az amerikai kontinenst, miközben használják az IKT eszközöket.

A szakmai találkozón valóban lehetőség nyílt a tantárgyi oktatásban alkalmazott IKT-eszközök sokrétű alkalmazásának és az informatikával támogatott oktatás legjobb példáinak megismerésére, tapasztalat- és véleménycserére és az egymástól tanulás lehetőségére.

A rendezvényen elhangzott előadások, a projektfeladatok, valamint a kiállított projektek adatlapjai megtalálhatók a fórum közösségi oldalán.

A rendezvényen kézült fotók a Modern Iskola magazin honlapján nézhetők meg.

 

Rendezvénynaptár
<2019. augusztus>
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu