Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Köszöntő
2008.08.21. csütörtök

Kedves Látogató!

 

A Fővárosi Oktatástechnológiai Központ munkatársai nevében tisztelettel köszöntöm a Fővárosi Oktatási Portál indulása alkalmából.

A Fővárosi Oktatástechnológiai Központ (FOK) immár 16. éve áll a fővárosi közoktatás szolgálatában.

Tevékenységünk - többek között - kiterjed az elektronikus tananyagok fejlesztésére, távoktatás tervezésére, szervezésére és lebonyolítására, AV stúdiónkban hagyo-mányos és korszerű digitális kép- és hangrögzítéssel ill. feldolgozással foglalkozunk, legújabb termékünk a "Kezedben a tudás" hatrészes film a szakképzés és a tovább-tanulás jelenéről, lehetőségeiről; a filmet az M2 televízó 2008. július 19-étől hat napon át sugározta.

A Fővárosi Önkormányzat háttérintézményeként ellátjuk az Önkormányzat, valamint az önkormányzati fenntartású közoktatási intézményhálózat oktatásadminisztrációs informatikai támogatását. Ez utóbbi tevékenységünk részeként az iskola-adminisztrációs feladatok ellátását a 2006-ban állami akkreditációt nyert FÖKIR rendszer folyamatos üzemeltetésével és fejlesztésével biztosítjuk.

Hosszú évek óta működtetjük a TAN_TÁR pedagógus állás- és helyettesítési rendszert, amely így tanévkezdés idején is igen sok pedagógusnak és intézménynek nyújt segítséget a fővárosban és az agglomerációban egyaránt.

WEB-iskolánknak köszönhetően, az elmúlt néhány évben több ezren kényelmesen, az otthonukból vagy munkahelyükről távtanulás formájában sajátították el az internet, a szövegszerkesztők és a táblázatkezelők használatának elméleti ismereteit és gyakorlati fogásait. Legújabb tananyagunk a Word 2007-re átállás címen, az MS Office 2007 szövegszerkesztési lehetőségeivel ismerteti meg az interneten tanulni szán-dékozókat.

Célunk, hogy a Fővárosi Önkormányzat informatikai háttérintézményeként, a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézettel együttműködésben, Budapest közoktatásában érintett személyek, szervezetek és intézmények számára, korszerű információs techno-lógiákra alapozott, széleskörű, hatékony és értékes pedagógiai szakmai szolgál-tatás nyújtsunk.

Most, a 2008/2009-es tanév küszöbén, a magam és munkatársaim nevében ezúton kívánok Önnek is hasznos barangolást e portálon, emellett eredményes tanévet, sikeres jövőt és mindehhez jó egészséget!

 

Szántai János 

ügyvezető, FOK

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu