Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Klasszikus zenei játék Beethovenről
2012.01.11. szerda
Beethoven

Szereti Ön Beethovent? címmel interaktív társasjátékot indít Beethoven munkásságáról a Művészetek Palotája és a Concerto Budapest. Az első eseményt 2012. január 12-én, csütörtökön este rendezik a Fesztivál Színházban.

 "A sorozat előzménye a tavalyi +beszélgetős+ Mozart-szériánk volt a Thália Színházban, a műsorvezető szerepét akkor és most is Batta András, a Zeneakadémia rektora vállalta" - mondta el az MTI-nek Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője.
A főként fiataloknak szóló játék egyik fontos momentuma lesz, hogy a közönség szavazhat, mi hangozzék el a zeneszerzőtől, az első koncerten ez csak részben valósulhat meg, a kapcsolat ezután válik igazán élővé - tette hozzá a karmester-hegedűművész.
Csütörtökön a c-moll zongoratrió, az F-dúr vonósnégyes, az első és a második szimfónia egy részlete, valamint egy meglepetés szám hangzik el. Közreműködik a Zeneakadémia fiatal tehetsége, Nico Namoradze (zongora), a Nyári Vonósnégyes (Nyári László, Guttman Mátyás - hegedű, Berki László - mélyhegedű, Balázs István - gordonka), valamint a Concerto Budapest zenekar.
"Fedezzünk fel fiatal muzsikusokat és csodáljuk meg neves művészek játékos felvillanásait a hangversenyeken. Hallgassuk, mire képes a zenekar, hogyan és mivel készülnek fel a kisebb kamaraegyüttesek" - ajánlja Batta András, hozzátéve: az első est a klasszicista Beethovent szemeli ki, a zeneszerző mesterré válásának időszakát, illetve azt, hogyan tér el Mozarttól, Haydntól.

Rendezvénynaptár
<2019. november>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu