Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Zöld Krajcár
2011.02.07. hétfő
zöld krajcár

A Zöld Krajcár egy környezetvédelmi társasjáték. Ötletelésre, „zöld aktivitásra”, a fenntartható életmódot segítő elhatározásokra, cselekedetre ösztönzi a résztvevőket, igyekszik meggyőzni őket arról, hogy saját maguk is mennyire sokat tehetnek környezetük és egészségük védelme érdekében. .

A játékosok fel kell, hogy ismerjenek olyan lehetőségeket, meg kell, valósítsanak olyan cselekedeteket tárgyi és szociális környezetükben, amelyek a zöldebb, a költséghatékonyabb és a fenntarthatóbb életformákat jellemzik.

Azokban a városokban vehetnek részt a játékban, ahol az ARTVENTURA környezetvédelmi roadshow vándorkiállítása három hétig látható.

Adott városban a kiállítás ideje alatt a helyszínen, vagy saját internetkapcsolattal a játékosnak regisztrálnia kell a www.zoldkrajcar.hu honlapon. A regisztrált résztvevő felajánl egy vagy inkább több zöldcselekedetet a virtuális Zöldek Tanácsának, aki értesíti a felajánlás elfogadásáról. Ha nem elfogadható a felajánlás, a Tanács ötletekkel is szolgál. A játékos a „zöldcselekedet” végrehajtását fotóval kell, hogy dokumentálja. A digitális fotó beküldésével szinkronban nyilatkozik arról, hogy a kép senki személyiségi jogait nem sérti, és beleegyezését adja, hogy a Tanács a jó gyakorlat illusztrálására a honlapra kirakja. Egy-egy résztvevő több „zöldcselekedetet is végrehajthat, de mindegyikről külön képet kell beküldenie. Családtagok, barátok beleegyezésükkel szerepelhetnek a képeken.

A játék győztese az a résztvevő lesz, aki a legtöbb „zöldcselekedetet” hajtja végre az adott városban megrendezett kiállítás utolsó napjáig és a végrehajtást a beküldött képekkel bizonyítja. A Zöldek Tanácsa minden egyes elfogadott, végrehajtott, dokumentált cselekedetet egy darab zöldkrajcárral jutalmaz. A zöldkrajcár megjelenését tekintve egy egyedi, sorszámozott érme. Tehát a 10 várost érintő roadshow végeztével 10 győztest hirdetnek. Nyereményük egy-egy kerépár, a kiállításon szerepeltek közül.

A  játék pontos és részletes szabályai: www.zoldkrajcar.hu

 

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu