Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2011.11.18. péntek
free world

A Slavery Footprint webhelyen kiszámítható (az ökológiai lábnyomhoz hasonlóan), hogy az aktuális élevitelünk fenntartásához hány rabszolgasorban tartott munkás dolgozik nekünk.

Tovább >>

2011.09.12. hétfő
napocka

A napfényenergia hatékony felhasználása kulcsfontosságú a növekvő energiaszükséglettel és a fosszilis energiahordozók mennyiségének csökkenésével szembesülő emberiség számára. Az újabb tudományos eredmények adta lehetőségekről, valamint a kutatások irányairól tanácskoznak az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában a terület hazai és külföldi szaktekintélyei, illetve a téma iránt érdeklődő doktoranduszok és fiatal kutatók.

Tovább >>

2011.05.26. csütörtök
komposztáló

Kevesebb hulladék, több környezetkultúra, jó termőföld és saját élelmiszer! Itt az új, hazai elméből kipattant frappáns kerti találmány, mely komposztáló és veteményes egyben: a komposztáló kas. A komposztáló kas ötlete Gyulai Iván ökológustól származik, aki a gömörszőlősi oktatóközpont biogazdaságában fejlesztette ki a komposztáló kast.

Tovább >>

2011.05.17. kedd
nőszirom

Általában csak a rossz hírekre kapjuk föl a fejünket a Sóstói-erdővel kapcsolatban. Milyen jól esne néha kedvező, örömteli dolgokról is hallani. Szerencsére néha történnek csodák. A napokban kinyílott a nyíregyházi Sóstói-erdő legritkább, egyben legértékesebb növénye: a magyar nőszirom.

Tovább >>

2011.05.12. csütörtök
egerészölyv

Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása a 2012-es év madaráról. A legtöbb szavazat az egerészölyvre érkezett, így jövőre ennek a ragadozó madárnak a védelmével foglakozik kiemelten az MME.

Tovább >>

2011.03.11. péntek
év fája

A Hargita megyei Csíkszentléleken található az az ötszáz éves hársfa, amelyet egy internetes szavazás alapján választottak idén az Európai Év Fájának. Magyarországról a letenyei platán került be a versenybe, harmadik lett.

Tovább >>

2011.03.04. péntek
vipera

A magyar gyerekek többsége ugyan nem tartja szimpatikus állatnak a viperákat, de nem is fél tőlük és fontosnak tartja hazai védelmüket – derül ki abból a felmérésből, amelyet bécsi egyetemisták készítettek a Rákosi vipera védelmi program munkatársaival együttműködve.

Tovább >>

2011.02.07. hétfő
zöld krajcár

A Zöld Krajcár egy környezetvédelmi társasjáték. Ötletelésre, „zöld aktivitásra”, a fenntartható életmódot segítő elhatározásokra, cselekedetre ösztönzi a résztvevőket, igyekszik meggyőzni őket arról, hogy saját maguk is mennyire sokat tehetnek környezetük és egészségük védelme érdekében. .

Tovább >>

2011.02.01. kedd
leánykökörcsin

Az MME az „Év madarát”, a Nyugat-magyarországi Egyetem pedig az „Év fáját” választja meg minden évben. E mozgalmak nyomán a honi botanikusok az idei évtől megválasztják az Év vadvirágát.

Tovább >>

2011.01.18. kedd
pet palack

Az újrahasznosításon kívül lehet-e értelmes dologra fordítani a szanaszét dobált műanyag üdítős palackokat? Talán. A Fülöp-szigetekiek életét könnyíti az a “könnyűszerkezetes technológia”, mellyel épületet emelnek a vissza-visszatérő földrengés, tájfun és cunami által sújtott régióban.

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu